Inför matchen Charlton - West Bromwich Albion

Emirates FA Cup : They Valley, Sön 5/1 kl. 15:00

Det är januari och spelschemat är minst sagt hektiskt, vårt älskade Charlton har en trupp likt U23, är i stort behov av vila, och jag tror det bästa på sikt är ett snabbt uttåg från Emirates FA Cup.

West Bromwich Albion möter laget från SE7 två gånger i januari, imorgon (FA Cup) och nästa vecka (Championship). Matcherna kommer troligtvis vara helt olika då båda lagen har hektiska spelscheman och behovet att vila nyckelspelare är stort. WBA har siktet inställt på att ta klivet upp i PL i år och Charlton behöver göra allt för att stanna kvar i ligan. Detta göra att båda lagen kommer ställa ut elvor där risken för skador på nyckelspelare är låg. Således kommer vi se ett B-lags betonat WBA och ett Charlton med sina egna problem ställer troligtvis upp ungefär som mot Swansea men utan Taylor, Gallagher, och Phillips (alla tre är i behov av vila), samt Doughty och Dempsey då båda redan spelat tidigare omgångar av cupen.

På den positiva sidan så har Charlton nu nya ägare - ESI - som har fullt förtroende för sittande stab och som kommer göra allt för att förvalta det som finns och är bra samt utveckla klubben att nå nya höjder och på sikt kvalificera sig för spel i PL. Nytt år och nya möjligheter: årets första värvning är klar och det blev mittfältaren Andre Green från Aston Villa. Jag är osäker på om han kan/får starta, om han får det, då tror jag åtminstone han får göra ett inhopp. Vidare så har Charlton kallat tillbaka akademispelarna Brendan Wiredu, Taylor Maloney och Toby Stevenson som alla har varit ute på lån.

Charltons skadelista är ingen rolig läsning och följande namn är helt uteslutna: Macauley Bonne, Chuks Aneke, Tomer Hemed, Jonny Williams, Josh Cullen, Jake Forster-Caskey, Sam Field, Beram Kayal, George Lapslie, Lewis Page och Ben Amos.

Jag tror (tyvärr) det bästa för alla är om det slutar med förlust, 2–1 till WBA.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Sarr
Pearce
Oshilaja
Solly
Stevenson

Maloney
Pratley
Ledley

Vennings
Davison

Artikeln skriven av Victor, 2020-01-04, 16:40