Inför matchen Blackburn - Charlton

Championship: Ewood Park , Lör 3 aug kl 16:00

It's that time of the year again, it's start of the season! Efter den underbara festen på Wembley är det åter dags för vardagen men denna gång i en division med lag och arenor som vi alla är mer bekanta med. Blackburn, ett klassiskt lag, står för motståndet i säsongsöppningen och det lär bli rejält svårt för vår magra trupp att stå emot det hemmastarka Blackburn.

Det är med starkt blandade känslor säsongen startar igen. Lite abstinens har man efter ligafotboll igen och samtidigt så har vi alla sett Duchatelets löfte om att sälja klubben innan säsongen startar åter vara ett löfte inte värt ett vitten och därmed obefintligt med nödvändiga spelarköp för att stärka truppen. I en artikel nyligen rankades värdet på spelartrupperna i Championship och Charlton hamnade med viss marginal på sista plats där Fulhams trupp värderades nästan till 30 gånger mer. Visserligen får man ta detta med vissa nypor salt men en tydlig indikation är det och med tanke på att vi tappat Aribo och Bielik så hade det ju inte skadat med några förstärkningar som åtminstone har erfarenhet från Championship. Men Duchatelet håller hårt i pengapåsen även om han hittills vägrat att sälja Dijksteel, vilket han skall ha heder för, så kan man tycka att han åtminstone kunde låta de pengar som kommit in för Aribo gå till inköp av en spelare i någorlunda samma kaliber.

Bowyer & co kämpar på med de knapra resurser de har och det är möjligt att det kan bli ytterligare något förvärv innan lördagen. Vi kommer nog dock mest få förlita oss till lån och denna säsong är det i alla fall mer attraktivt för PL-lag att låna ut sina spelare till oss. Med tanke på att PL-lagen har ytterligare en veckas uppehåll så lär det nog dröja ungefär lika länge innan de gör klart med vilka spelare de har för avsikt att låna ut så till nästa lördag är det mer troligt att vi fått in två - tre spelare till. Glädjande är att två av hjältarna från Wembley, Williams och Purrington, valt att signera kontrakt istället för att vara utlånade. För Williams del innebär det nog en kraftig sänkning av lönen men med tanke på hans skadebenägenhet så valde han nog spel framför att kunna få en något högre lön. Trevligt är också att Ben Amos är tillbaka efter ett år hos Millwall, det känns bra att vi har två bra målvakter som kämpar om att ingå i startelvan även om Phillips initialt förmodligen kommer att få förtroendet.

Den förstärkning som gjorts på anfallssidan i form av Chus Aneke skadade sig i en av träningsmatcherna vilket även Lewis Page har gjort. Han är ytterligare en spelare som dessvärre är mer skadad än frisk, bara 27 matcher på 2 säsonger. Harriott är en annan spelare som återvänt och han kan bli riktigt giftig bara han har ett starkt självfötroende och kan hålla sig frisk. Hans snabbhet kan utmana vilket försvar som helst och där har vi ett bra anfallsvapen om han används rätt. Backlinjen går att få ihop utan att ta av U21-spelare och det är bara att hoppas att Lockyear som kommit in från Bristol Rovers kan ersätta Bauer. Mittfältet går också att bemanna med ordinarie spelare, det som saknas är en spelmotor, men om man jämför med Wembley så saknas Aribo, Bielik och Cullen..... Det mesta talar för att Taylor kommer att få spela ensam på topp då det dels inte finns några bra alternativ och att vi dels förmodligen kommer få lägga störst vikt vid att försvara oss.

Motståndarna Blackburn lirar lite i annan division om man skall döma namnmässigt. Även om de har många unga spelare så har de förstärkt truppen med Adarabioyo från WBA (Man C), Bradley Johnson från Derby, Christian Walton från Wigan (Brighton), Sam Gallagher från Birmingham och sist men inte minst Stewart Downing från Middlesbrough. Även om Downing är till åren kommen, 34, så har han ju mer erfarenhet än alla andra spelare tillsammans och är förmodligen en välkommen härförare.

Jag tror att det kommer bli en mycket tuff start för Charlton denna säsong och räknar inte med så många poäng iledningsvis även om hjärtat naturligtvis önskar något annat. Den tunna truppen och den tid det tar att matcha ihop ett nytt lag talar emot oss. Blackburn har inte hunnit att spela ihop sin trupp men de har i grunden ett bättre spelarmaterial och favören av hemmaplan därtill avgör. Jag tippar att det blir förlust med 2-0.

Trolig laguppställning

Phillips

Dijksteel
Lockyer
Sarr
Purrington

Oshilaja
Pratley
Forster-Caskey
Williams
Harriott

Taylor

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2019-08-01, 10:44.