Inför matchen Charlton - Middlesbrough

Championship: The Valley, Lör 7/3 kl. 16:00

En helt avgörande match – en niopoängsmatch – väntar på The Valley mot Middlesbrough

Viruset SARS-Cov-2 (Covid-19) tar sig in överallt och är på allas läppar, men än så länge har inga matcher skjutits upp som en direkt konsekvens av viruset. Emellertid har EFL idag meddelat att man stoppar alla handslag mellan spelare och domare på matchdagen. Vilka andra preventiva åtgärder Charlton kommer ta för att motverka spridning av viruset är just nu oklart och det finns klart alltid en risk att matchen blir flyttad.
 
Men nu åter till fotbollen. Charlton spelade en fruktansvärt dålig match förra veckan mot Huddersfield och jämfört med den matchen så kan inget bli sämre. Det kan spontant kännas tryggt men jag hävdar att det är en falsk trygghet. Alla spelare, förutom möjligtvis Dillon Phillips, måste höja sig flera nivåer för att ens kunna ta tre poäng.  Jag tror på ett 4-3-2-1 system med McGeady och Green på varsin kant lite nedanför Taylor och jag hoppas att Williams slukar allt på mitten och fördelar bollar som bara han kan. Spelarna måste verkligen tagga till och vinna för annars är det nog tack och god natt då vi befinner och i ett väldigt prekärt läge.

På skadelistan hittar vi Lockyer, Page och Sarr. Trots att Sarr är skadad så stoppade det inte honom från att representera Charlton i en av alla samhällsaktiviteter klubben är involverade i. Inför kvinnodagen den 8 mars så besökte nämligen Sarr och Tracey Leaburn grundskolan Ealdham i Eltham för att tala med kidsen där. Sarr ska enligt utsago ha fått flera spännande frågor från alla nyfikna barn.

Ligans skönaste namn har nog britten tillika Middlesbroughs anfallare Britt Assombalonga som är tillbaka efter skada. Tidigare Charltonspelaren Anfernee Dijksteel kan kanske komma till start för Middlesbrough men det är osäkert då han har varit långtidsskadad och precis börjat matchträna med U23.

Charlton förlorade senast med 1–0 på Riverside Stadium i december och då var Bowyer enligt matchrapporten ”för första gången sedan han tog över som manager, besviken med lagets insats från början till slut” - kan det vara Charltons tur att vinna med 1–0 och att Bowyer är nöjd från början till slut?

VÄLDIGT mycket står på spel och båda sidor är nog taggade till tusen. Det återstår 10 matcher och det finns alltså många poäng att spela om, vågar vi hoppas på 5 hemmavinster? Spelar Charlton bra framgent så kanske man kan säkra sin plats i Championship mot Millwall (4/4) hemma eller ”Bees Bees Bees” borta (10/4) – det hade ju varit himla skoj!  Om inte så hoppas jag i alla fall att Charlton avslutar säsongen på samma sätt som de började den, dvs med 5 vinster, 3 förluster och 2 oavgjorda.

Men först så gäller det att tvåla till Woodgates Middlesbrough.

COYR COYA 

Trolig laguppställning

Phillips
 
Purrington
Pearce
Oshilaja
Matthews
 
Pratley
Cullen
Williams
McGeady
Green
 
Taylor

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2020-03-06, 22:00