Inför matchen Charlton - Forest Green Rovers

Carabao Cup: The Valley, Tis 13/8 kl 20:45

Efter två fantastiska segrar i the Championship så är det återigen dags för en av alla cupmatcher – denna gång i ligacupen (Carabao Cup). Jag är av åsikten att det är bättre att satsa på ligan än diverse cuper, men till skillnad mot föregående år så har vi börjat på bästa möjliga vis och vi har flera nya spelare som behöver komma in i laget och matchtränas. Jag är övertygad om att Bowyer kommer spela med flera nya och jag har aldrig varit gladare inför en cupmatch.

Första omgången i den energifyllda ligacupen är här och Charlton möter Forest Green Rovers på The Valley i denna högintressanta match. Forest Green vann första omgången i League Two mot Oldham och spelade oavgjort mot Walsall i lördags. Vad gäller Charlton så är nog alla i eufori efter lördagens seger.

Hemmalaget från SE7 har en drös nya spelare och Lee Bowyer har sagt att han kommer ge flera spelare välbehövlig speltid. Det gäller spelare som Jake Forster-Caskey och nytillkomna Chuks Aneke, Sam Field, och Macauley Bonne. Tyvärr har Beram Kayal från Brighton & Hove Albion en lättare skada och kommer inte komma till start.

Forest Green är en klubb som har gjort mer utanför än på planen. Klubben är nämligen världens första helt vegansk fotbollsklubb där hållbarhet är centralt. Klubben har vegansk meny, solpaneler, samlar vatten från planen som återanvänds, samt lobbar för att alla som tar sig till arenan gör det på ett så hållbart sätt som möjligt. Jag tycker det är imponerande och fler klubbar borde ta efter, eller åtminstone åka på studiebesök.

Vad gäller laget så har tränaren Mark Cooper sagt att han kommer göra en del förändringar från lördagens match mot Walsall (av samma andelaning som Lee Bowyer) och han hymlar inte heller med att det kommer bli en tuff match samtidigt som det är en match som Forest Green spelar utan att ha något att förlora. 

Det brukar gå precis lite hur som helst i cupsammanhang men det gör inget för det handlar om att sätta laget och se till att alla spelare kommer i form. Jag tror på vinst 2-1.

Trolig laguppställning

Amos
 
Lockyer
Pearce
Purrington
Sarr
 
Field
Forster-Caskey
Gallagher
Lapslie
 
Aneke
Bonne

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2019-08-12, 21:50