League One: Banks's Stadium , Tis 6 Nov kl 20:45
Domare: T Nield
Publik: 3 719

6, Taylor (str)
51 Bielik

Det blev ånyo en 2-0 seger när Walsall besgrades på bortaplan. Matchen avgjordes i sjätte minuten gånger två, en i vardera halvlek och båda gångerna på fasta situationer. Charlton är åter uppe på rätt sida kvalplatsen, bara hoppas att de behåller den!

Tvärt emot vad jag trodde så rumsterade Bowyer om ordentligt i laguppställningen. Det blev hela fyra ändringar jämfört med i lördags, en i backlinjen (Sarr vs Dijksteel), två på mittfältet (Pratley&Fosu vs Reeves&Ward) och en på forwardsidan, dock inte den förändring på forwardsidan som jag hade förväntat mig utifrån befarad skadap på Taylor, istället var det målgöraren Grant som fick börja på bänken.

Charlton rivstartade när Fosu sköt strax utanför redan efter fyra minuter. Bara minuten senare var Fosu på gång igen när han blev nedsparkad i straffområdet och domare Nield pekade på straffpunkten. Taylor som missade den sin förra straff borta mot Rochdale var mer koncentrerad den här gången och Charlton fick en drömstart med ledning redan i den sjätte minuten. Om jag minns rätt i hastigheten var detta Taylors femte straff varav han har satt varannan och missat varannan, frågan är då vem som skall slå Charltons nästa straff?

Fosu var verkligen på spelhumör och det kändes långa stunder som det var Fosu vs Walsall, han stod i stort sett för all kreativitet i Charltons anfallsspel. Med en halvtimme spelad var olyckan åter framme för Vetokele som spelade från start för första gången på länge. Efter ett uppehåll på nästan fem minuter blev han utbytt och den, i mina ögon från start, förväntade Grant fick göra sitt intåg. Vetokele har ju varit otursförföljd och frågan är hur allvarligt skadad han är den här gången! Spelet blev en aning avvaktande innan det precis i slutet av första halvlek helt plötsligt började bölja fram och tillbaka där båda lagen hade goda halvchanser men där bollen antingen gick strax utanför eller målvakten räddade.

Andra halvlek inleddes med att Walsall bytte ut Osbourne mot det kända efternamnet Kinsella. För er som kan er Charltonhistoria så är det precis som ni tror. Liam Kinsella, 22, är son till Charltonlegendaren Mark Kinsella. Mark gjorde 208 matcher för Charlton mellan 1996 - 2002. 20 mål, innan han gick vidare till Aston Villa, WBA och slutligen just Walsall där man kan säga att han avslutade sin profesionella karriär 2006 (det blev en match till i det klassiska Lewes (grundat 1875) i dåvarande Conference innan skorna helt lades på hyllan).

Intensiteten i andra halvlek var hög, det delades ut ett kort till vardera lagen under de första fem minuterna innan Charlton tvingade fram en hörna där Bielik mötte bollen i mitten av straffområdet och utökade Charltons ledning, det var helt klart något magiskt med matchminut sex den här matchen. Charlton blev betydligt försiktigare efter detta och Walsall kom mer och mer in i matchen. För Charltons del innebar det därmed mer försvarsspel, något som inte alltid har känts tryggt den här säsongen. Försvaret och mittfältet jobbade dock bra men det slet hårt på manskapet. Det blev speluppehåll efter skador på Solly och Colly där den sistnämnda fick utgå pga sin skada och in kom istället Lapslie. Ytterligare två skador var väl inte riktigt vad Bowyer hoppats på, kanske på gränsen till en Pyrrhusseger.

Med ca tio minuter kvar att spela gjorde Bowyer ett lätt defensivt byte där Charltons bäste spelare för dagen Fosu ersattes av Marshall. Charlton lyckades återta initiativet i matchen och totalt sett var Charltons bollinnehav ganska massivt, 57 vs 43. De utnyttjade sina chanser väl genom att sätta hälften av sina skott på mål och genom att det var en hängmatch så klättrade Charlton med fyra måls bättre målskillnad klättra upp på den efterlängtade kvalplatsen som sexa. Vilken värdemätare det här egentligen var är svårt att säga då Walsalls form är i nedåtgående, det är ändå skönt att Charlton klarar av att leverera och uppfylla förväntningarna, vilket inte var fallet i Rochdale.

Nu är det uppehåll i ligan i nästan två veckor. Dessförinnan skall det först spelas FA-cup på lördag borta mot the mighty stags Mansfield och sedan Checkatrade Trophy hemma mot Swansea U21.