League One: Roots Hall , Lör 1/9 kl 16:00
Domare: Brett Huxtable
Publik: 7923

60, Theo Robinson 57, Kyle Taylor
87, Krystian Bielik

I en jämn drabbning borta mot Southend var det till sist gästande Charlton som fick med sig alla tre poängen efter att Krystian Bielik avgjort med ett par minuter kvar att spela.

Charlton tog en riktigt härlig seger borta mot Southend och det var nog tvunget för att det inte skall bli alltför negativa tankar denna säsong med så många frågetecken i och runt klubben att man inte kan hänga med i svängarna, men nu fick i alla fall 1537 borta supporters fira en go vinst med avgörande mål i slutminuterna.

Lee Bowyer valde att göra tre ändringar till denna matchen där Jason Pearce, Josh Cullen och Nicky Ajose ersatte Naby Sarr, Mark Marshall och Joe Aribo som tydligen var skadad.
Om man sedan kan säga att vi spelade 4-4-2 eller 4-1-3-2 kan väl väl diskuteras, men Krystian Bielik spelade i alla fall i en position mellan backlinje och mittfält och gjorde detta riktigt bra.
Annars var det en jämn första halvlek, kanske med lite plus till Charlton, men trots att man kanske hade ett bollövertag så skapade man inga direkt heta chanser för att ta ledning i matchen, så 0-0 i paus var väl ganska rättvist.

Efter en mållös först halvlek så blev det dock lite nätrassel i början på andra där först Charlton tog ledningen i 57:e minuten då Karlan Grant snodde bollen av Southends Michael Turner (fd Charlton) och serverade Kyle Taylor som bara rakade in 0-1 i öppen bur, men sedan gick det bara tre minuter inann Theo Robinson (fd Millwall) kvitterade till 1-1 och så var betongkepsen på igen !
Efter detta var det mycket jämnt med böljande spel, men till sist var det Charlton fansen som fick fira då Krystian Bielik snyggt nickade in en perfekt hörna från Josh Cullen och 1-2 var ett faktum !

Sedan spelade Charlton snyggt av matchen, men lika snyggt var det dock inte efter slutsignalen där först Southends Michael Kightly gav Tarique Fosu en bra smäll , där Fosu svarade med att trycka till Kightly med huvudet vilket innebar att båda fick rött kort !
Som om inte detta skulle vara nog så sprang Southends målvakt Mark Oxley fram och gav George Lapsile en tryckare, men här fick bara Oxley ett rött kort och Lapsile som tog det lugnare än övriga bråkstakar fick bara ett gult kort.
En härlig seger och nu kanske man kan hoppas på en ny trea på lördag då Wycombe gästar The Valley !