League One: Glanford Park, tisdag 2 oktober kl 20:45

30, Borthwick-Jackson 22, Aribo
38, Borthwick-Jackson 68, Aribo
72, Morris (straff)
90+2, Humphrys

Charlton förlorade i åttamålsmatchen! och sviten utan förlust på sex matcher bröts därmed.

Charlton fick en katastrofal inledning med baklängesmål redan i den tredje minuten!  Scunthorpe fick en frispark som styrdes ut till hörna. Hörnan slogs sedan mot den främre stolpen där den påpasslige Goode styrde in den (3). Och det blev värre när Page i den femte minuten haltade av planen med en skada.

Charlton ryckte upp sig och var väldigt nära att kvittera genom en crossboll av Taylor som bara gick centimeter utanför stolpen på motsatt sida.  I den 13 minuten fick Taylor – som numera har rosa hår – en ny chans då han slog bollen hårt mot mål och Alnwick – Scunthorpes målvakt– lyckades precis styra bort bollen från mål till påpasslige Grant som oturligt nog drog bollen precis utanför. Fem minuter senare fick Charlton utdelning när Fosu fixade en hörna som Sarr nickade vidare till Taylor som nätade (17). Inte långt därefter så var det samme Taylor som drev in i boxen och spelade fram till Aribo som nätade och gav Charlton ledningen (22).

Scunthorpe svarade snabbt och kvitterade åtta minuter senare genom Borthwick-Jacksons hårda vänsterskott från 16 meter (30).  Kvitteringen kom väldigt oväntat med tanke på matchbilden men Charlton fick snabbt en ny chans att kvittera men Grant lyckades inte överlista Alnwick i en mot en. Istället skulle Borthwick-Jackson fyra minuter senare göra sitt andra mål för kvällen (38).

Andra halvlek började med en halvchans för Scunthorpe men Steer kunde lätt rädda Humphrys kraftlösa skott. Strax därefter så hade Fosu ett skott som gick precis ovanför ribban. Andra halvlek var i jämförelse med första tempofattig men några chanser skapades av båda lagen. I den 64 minuten hade Charlton ett guldläge då Fosu pangade bollen i stolpens insida. Men misströsta inte, kvitteringen kom bara minuter senare när en snabbt slagen frispark hittade fram till Taylor som i sin tur spelade fram till Aribo som nätade för andra gången i matchen (68).

Scunthorpe fick i den 72 minuten en straff då Pearce spelade hand(arm)boll i straffområdet. Bollen rörde armen men Pearce var bara centimeter ifrån när bollen slogs och hade då ingen möjlighet att trolla bort sin arm. Scunthorpes Morris slog straffen i mål (72). Charlton skulle kanske haft en straff kort därpå när Dijksteel blev puttad, men domaren valde att inte blåsa. Scunthorpe nätade på stopptid (90+2) och fastställde därmed slutresultatet till 5-3.