League One: Spotland , Lör 27 okt kl 16:00
Publik: 3 109

4, Henderson

Det blev mest uppförsbacke för Charlton i lördags. En medioker insats renderade inga poäng i Rochdale, trots varmt stöd från svenskar.

Lee Bowyer gjorde några ändringar efter den oavgjorda besvikelsen mot Oxford hemma och satte in Krystian Bielik som defensiv mittfältare och Josh Ward som offensiv sådan. Darren Pratley fick fortsätta spela som mittback, vilket han också gjorde mestadels bra.

Tyvärr blev det uppförsbacke nästan direkt från start på Spotland, eller "Crown Oil Stadium" som de kallar sin idrottsplats. Visserligen gick Swedish Addicks ut starkt genom att hänga på låset och öppna ölkranarna, men efter bara fyra minuters spel satte Ian Henderson 1-0 på ett lågt inlägg från Stephen Dooley. Bortalaget fick försöka repa sig och hade faktiskt två bra chanser under första halvlek trots ganska dåligt spel. Först hade Lyle Taylor ett skott i ribban. Tio minuter senare fick samme Taylor chansen att göra mål på straff, men målvakten Brendan Moore, som orsakat straffen, tog möjligheten att rätta till sitt misstag genom en räddning.

Vid halvtid gick Bielik ut till förmån för Ben Reeves och Charlton började äta sig in lite mer i matchen. Det kom ett antal chanser under andra halvlek, visserligen för båda lagen, men framförallt för Charlton. Två gånger hade de rödklädda bollen i mål, två gånger vinkade linjemannen för offside. Felaktigt enligt Swedish Addicks bevakare på plats. Hemmalaget höll till slut undan och kunde ta hem viktiga tre poäng, medan Charlton fick åka tillbaka till London med svansen mellan benen.

De svenska fansen fick fortsätta sin resa i norra England och fokusera på de goda pajerna i Burnley istället för att fira den tilltänkta segern.