FA cupen: Field Mill , Sön 11/11 kl 14:45
 1 - 1  (1 - 0)
Domare: Ollie Yates
Publik: 3240

45, CJ Hamilton 73, Toby Stevenson

Efter 1-1 borta mot Mansfield i FA Cupens första omgång väntar nu omspel på The Valley nästa vecka.

Lee Bowyer stuvade om rejält i matchen borta mot Mansfield och många av de yngre förmågorna fick chansen att visa upp sig och de flesta gjorde en helt okej insats.
Mansfield som hade elva raka matcher utan förlust var ett bra Leauge II lag och matchade Charlton hela matchen, så att det slutade 1-1 var ganska rättvist.

Första halvlek var en jämn historia där båda lagen skapade bra chanser att ta ledningen, men något mål blev det inte förrän i sista halvlekens minut då CJ Hamilton sköt ett skott som gick stolpe in till 1-0.
Sedan var det upp till Charlton att jaga en kvittering och den kom också i 73:e minuten då Toby Stevenson gjorde sitt fjärde mål i a-laget och då har han bara spelat två matcher från start (gjorde tre mål mot Stevenage i Checkatrade Trophy förra månaden) !
Utöver kvitteringen hade också Charlton en kanon chans minuterna efter kvitteringen då Nicky Ajose blev frispelad, men tyvärr gick hans skott rakt på Bobby Olejnik i Mansfield buren.

Detta innebär omspel nästa tisdag 20/11 och om vi skulle vinna denna match ställs vi mot vinnaren i matchen Doncaster-Chorley i andra omgången.
Ett omspel var nog inte vad Lee Bowyer önskat sig med dagens skadeläge, men för att se något positivt så kan ju Billy Clarke som varit skadad länge få lite mer speltid, plus att även de unga killarna som fick chansen i bortamatchen även förhoppningsvis får chansen att visa upp sig på The Valley i returmatchen.