League One: Highbury Stadium , Lör 2 feb kl 16:00
 1 - 0  (0 - 0)
Domare: T Harrington
Publik: 2 742

69, Evans

Det där gick ju inte alls, Charlton. Laget gör en blek figur på den lilla arenan i Fleetwood där uppe i norr och förlorar rättvist till ett tycktes det konstigt nog bättre motiverat hemmalag.

Jag blir irriterad och besviken. Spelarna gör en av sina sämsta insatser denna säsong mot lilla Fleetwood Town, och det är väl bara den oförtrutlige optimisten och naive Bowyer som kunde se det positiva i detta debacle. Han konstaterar efteråt typ att "alla lag gör plattmatcher och nu har vi gjort vår".

För mig är det svårt att acceptera att Charlton inte kan gå ut och kraftfullt dominera en sådan här match från minut ett! De kan förlora ändå, men de ska ändå vara bättre än Fleetwood för höge farao. I stället fick vi se ett hemmalag som avfärdade ett helt uddlöst Charlton utan problem.

Nu fanns ju farhågorna redan inför matchen att detta scenario skulle inträffa med våra främsta anfallare och målgörare borta. Den ene avstängd den andre såld. (Lycka till i Hudds Karlan!). Men då skulle det ju enligt Bowyer bara ge utrymme för andra att ta för sig och vår gode tränare säger sig vara helt nöjd med den trupp vi har. Nu kan vi konstatera efter denna match att Hackett-Fairchild inte tog chansen och att nyförvärvet Josh Parker Inte heller var någon omedelbar succé. Vetokele fick tjugo minuter som en form av gubbe i lådan men det gick inte heller.

Det dröjde tio minuter innan matchen första skott mot mål avlossades. Det var Charltons och Reeves på frispark men bollen styrdes över. Rätt ofarligt. Det tragiska är att det kändes som båda lagen spelade efter sina resurser och det är ju ett oroväckande konstaterande för vår del. Fleetwood gjorde detta bäst. Charlton agerade mest virrigt och föll in i ett hafsigt och ostrukturerat spel som passade Fleetwood som hand i handske.

Det var bud på mål för hemmalaget ett antal ggr för innan Phillips fick kapitulera. Charltons backlinje gjorde ett taffligt intryck när bollen skarvades vidare till en omarkerad Evans som tryckte dit 1-0. Inte nog med det. Återigen får Charlton en spelare utvisad i matchens slutskede. Denna gång är det Bauer som i den 88e minuten får se rött. Så då är också han borta kommande match där Taylor också är fortsatt avstängd efter sin utvisning mot Accrington.

Bowyer säger sig vara säker på att Charlton ska studsa tillbaka till sitt poänggivande spel redan på lördag mot Southend. Vet inte var han får den tron ifrån. Efter denna match finns det tyvärr all anledning att tvivla. Än har vi playoffplats men anfallsmässigt måste det till något mer än Charlton kan visa nu, och när ett lag som Fleetwood Town kan skaka om vårt tidigare rätt solida försvar finns det all anledning att vara orolig.