League One: Ricoh Arena, Onsdag 26/12 kl 16:00
Publik: 13 013

41, Hiwula  58,Pratley
90, Bayliss

Charltons tre raka bröts på Boxing day

Lee Bowyer gjorde bara en förändring i startelvan jämfört med matchen mot Gillingham, Pratley ersatte Joe Aribo.

Det hände en hel del i första halvlek och båda lagen hade en del vassa chanser. Charltons första (halv)chans kom i den 3e minuten när Bielik chippade bollen till en bra placerad Taylor men chippen var tyvärr för hård. Bara minuter senare så hade Fosu-Ajose ett liknade läge och i den 18 minuten så nickade Bielik Reeves hörna precis utanför. I den 25 minuten hade Coventry ett farligt läge som Steer precis lyckades få över ribban. I den 41 minuten kom första målet genom en chip-nick-mål variant.

Bowyer bytte ut Ajose mot en frisk Grant inför den andra halvleken.

Charltons kvittering kom i den 58 minuten. Inbytte Marshall vispade in en farlig frispark in i Coventrys straffområde, Bauer nuddade bollen fram till Pratley som, från sin välplacerade position, kunde nicka in 1-1. Ett viktigt mål som gav Charlton behövligt energi. Charlton hade två farliga lägen minuterna efter kvitteringen, först så hittade Marshall Grant med en fin boll som tyvärr räddades enkelt av Coventrys Burge.  Det andra läget kom med 20 minuter kvar på klockan, Fosu hade ett farligt skott som Burge lyckades styra bort precis över ribban.

Som många gånger tidigare så tappar Charlton matchen i slutminuterna!? Coventry satte lite press på Charlton och Bayliss lyckades få ur sig ett skott som rullade längs med marken in Steers ena hörn. När ska denna märkliga företeelse få sitt slut?