League One: The Valley, Lör 8 sep kl 16:00

32, Jombati (självmål) 7, Williams
71, Taylor 89, Cowan-Hall
80, Sarr

Segersviten håller i sig!

Charlton ångar på och sviten i både ligan och mot Wycombe håller i sig. Charlton fick dock kämpa in i det sista för att kamma hem 3 pinnar. Wycombe började bra och målet som kom i den 7 minuten var välförtjänt. Charlton var helt oförmögna att få bort bollen vid straffområdet vilket gav Williams mycket tid att rikta in sig och skruva in bollen i Steers ena hörn.

Vidare så kontrollerade Wycombe stora delar av första halvlek. Men Charlton fick välbehövlig hjälp av Wycombes Jombatti som försökte rensa ett inlägg men fick en skenbensträff och bollen letade sig in i mål.

En ganska tråkig och händelsefattig match blev helt plötsligt lite levande när Bauer räddade på mållinjen efter ett farligt anfall av Wycombe och strax därefter levererade Ajose en fin boll till Grant som fick till ett fint avslut som dock räddades Wycombes målvakt Allsop. Kort därefter lyckades Charlton, via bra spela av Grant och Taylor, skapa ett riktigt farligt läge som hade kunnat bli säsongens mål. Grant fick tag i bollen och satte fart i sin högra ränna för att sedan chippa bollen mot den bakre stolpen på en väntades Taylor som försökte med en cykelspark men bollen gick, till Allsops glädje, precis över ribban.

När andra halvlek drar igång så är det fortfarande samma matchmönster som i första med Wycombe som det kontrollerande laget. Charlton ger bort dumma frisparkar och tempot förblir lågt, vilket passar besökarna. Men matchbilden förändras när Reeves and Lapslie kommer in på planen. Lapslie visade direkt stor vilja när han tog sig förbi sin försvarare och slog en cross till Bauer som olyckligt nog nickar över.

Steer fick nästan en assist i protokollet när hans långa utspark gjorde så att Taylor kunde gå ensam mot mål men Allsop kom ut fint och räddade. Bara minuter senare får Charlton sitt efterlängtade 2-1 mål.  Målet föranleddes av en utspark från Steer som letade sig fram till Arbio som sedan rör sig mot straffområdet från vänster. Arbio drar en fin projektil mot Grant som befinner sig vid mållinjen men bollen går förbi, tur som är så finns Bauer vid den bortre stolpen och han lyckas få in bollen tvärsöver mot mål igen där Taylor finns och trycker dit den.

Med 10 minuter kvar får Charlton en frispark, Reeves slår den, den blir farlig men målet kommer först därefter genom att Sarr slår in den. Wycombe krigar på och får en hörna i den 89 minuten som Cowan-Hall fint och kraftfullt nickar in. Målet blir nervkittlande för Charltons supportrar men 3-2 håller hela vägen.