League One: The Valley, lör 5 jan kl 16:00
1 - 1  (1 - 0)
Domare: S Martin
Publik: 16 317

51, Taylor 2, O'Nien

Lee Bowyers mannar lyckades få behålla en poäng trots mardrömsstarten. En fin andra halvlek mot tungt motstånd var det som behövdes. 3 000 tillresta Sunderlandsupportrar bidrog till en välbesökt match med fin inramning.

Ett av seriens absoluta topplag kom ner till SE7 på besök för en riktigt viktig match i uppflyttningsstriden. Charlton var beredda att ta upp kampen, med Chris Solly tillbaka i backlinjen och nyinkomne Jonny Williams på bänken. Ben Reeves hade dessvärre ådragit sig en skada i föregående match och ersattes med Darren Pratley.

Matchen startade på värsta tänkbara sätt. Blott två minuter in spelade bortalaget sig fram till ett vackert ledningsmål. Reece James spelade fram Luke O'Nien efter förarbete av Lynden Gooch, segerskytt sist de två lagen möttes.

Sunderland dominerade första halvleken och släppte enbart fram ett fåtal chanser från Charlton, där Albie Morgan imponerade särskilt. Hemmalaget åt sig dock in i matchen framåt paus.

​​​​​Redan sex minuter in i andra halvlek kom belöningen för det allt bättre spelet från de rödklädda. Lyle Taylor arbetade sig fram med bollen på högerkanten och skickade in ett inlägg. Den tidigare så lycklige framspelaren James blev nu istället sitt lags syndabock när han styrde in bollen i det egna målet. 1-1 och mersmak för Charlton.

Hemmalaget ångade på och ägde helt klart den andra halvleken. Bowyer skickade in nyförvärvet Williams efter 68 minuter, och walesaren visade sig från sin bästa sida med kreativt spel på mittfältet. Tyvärr ledde det inte till några mål framåt. I hemmamålet stod Dillon Phillips, som också skötte sig bra. Charltonmålvakten, som nu antagligen får stiga åt sidan för nyinkomne Chris Maxwell, gjorde ett par klassräddningar och höll Charlton kvar i toppstriden.