CARABAO CUP: Stadium MK, Tisdag 14/8 kl 20:45

71, Cummings (OG)

Härligt att vi kan gå vidare!

Ett mycket ungt Charlton ställde upp mot MK Dons. Det unga laget spelade bra men föll mot ett mycket mer erfaret MK Dons.

Flera unga spelade debuterade för Charlton och jämför vi mot Shrewsbury Town så var det hela nio förändringar i startelvan. Lee Boyer lämnade över ansvaret vid sidlinjen till Johnnie Jackson och Jason Euell som ställde upp ett 3-5-2 lag likt mot Shrewsbury Town.

MK Dons gör två snabba mål i förta halvlek och skapar några halvchanser. Trots underläge så ångar Charlton på och skapar några halvfarliga lägen, oftast från distans. Andra halvlek fortsatte som den första slutade dvs. halvlägen för båda lagen. Charlton skapar två farliga lägen runt matchminut 60, det ena skottet går precis utanför stolpen och det andra skottet avlossas inne i straffområdet men stöts ut.  Strax därefter hade Charlton en tillsynes gjuten straff när Ajose blev nedtryckt av Jordan Moore-Taylor men domare John Busby bara skakade på huvudet och protesterna kom då direkt.

Charlton gjorde tre byten i den 68 minuten och 3 debutanter; Kenneth Yao, Alfie Doughty och Brendan Sarpong-Wiredu sprang in på planen.  Charlton gjorde ett olyckligt självmål i den 71 minuten men direkt efter fick MK Dons målvakt svettas lite när debutanten Sarpong-Wiredu nickade precis ovanför ribban.

Väldigt lite händer efter 3-0 och nu kan vi lämna denna energifyllda cup bakom oss och fokusera på viktigare saker.