FA-cup: The Valley , Tis 20 nov kl 20:45
Publik: 1 910

11, 53, 85 Taylor
82, Marshall
90, Ajose

Inför ödsliga läktare på The Valley gör Charlton vad som förväntas av dem när man vinner över League Two-laget Mansfield och därmed avancerar till omgång två i FAcupen där seriekollegan Doncaster väntar. Slutresultatet 5-0 speglar dock inte matchen som var spelmässigt jämn.

Läser man resultat tycks det som att Charlton har kört över sitt motstånd i denna match. Så är inte fallet. Mansfield hade väl så mycket av spel och chanser, säskilt i första halvlek. Många gånger kom Charlton undan med blotta förskräckelsen. Tillställningen stod och vägde till det var tio minuter kvar. Under dessa minuter gjorde Charlton tre mål varav det sista på tilläggstid. Så kan det gå Mansfield. Det är målen som räknas.

Bowyer var påtagligt lättad efteråt och klappade sig själv på axeln och prisade sina spelare som gjorde precis som han sa. Taylor med tre mål var så spelsugen att Bowyer var tvungen att skrika till honom att lugna ner sig. Den tidigare hårt kritiserade Ajose gjorde sin bästa match hittills i Charlton och låg bakom flera av målen och gjorde ett själv. Marshall fick också näta vilket Bowyer var extra nöjd med.

Överraskande och glädjande var att Bauer var tillbaka i startelvan efter en lång skadeperiod. Han fick en timme och gjorde det bra tillsammans med Sarr. Unge Stevenson fick också starta efter sina fina insatser. Diamanten på mittfältet var bakifrån sett Clarke - Pratley-Lapslie - Fosu. Marshall kom in i stället för Pratley när det var 25min kvar och skapade oro när han, som Bowyer sagt åt honom, utmanade Mansfields mittbackar.

Charlton gör första målet efter att fint väggspelat sig fram genom Fosu och Ajose där den sistnämnde avslutar med en hård passning in mot bortre stolpen där Taylor kastar sig fram och styr in kulan. Mansfield hade då just missat ett friläge och tar efter Charltons mål över taktpinnen resten av första halvlek. Men närmare till ett bortdömt mål och en stolpträff kommer man inte och lagen tar vila med hemmaledning 1-0.

Andra halvlek började lika lyckosamt för Charlton som den första med ett tidigt mål inte helt olikt det första med Ajose som framspelare till Taylor som avslutare mycket kyligt. Otacksamt för Mansfield som började misströsta. Man försökte gång efter annan, bytte båda sina anfallare i dubbelbyte, men det ville sig inte. I stället gör Charlton sitt tredje efter en tveksamt beslut av domaren. Därefter var matchen över och Charlton hinner spä på med två till mot ett moraliskt besegrat Mansfield. Det var Charltons kväll helt enkelt.

Nu väntar Doncaster den första december på the Valley i FAcupens andra omgång. Kan man kanske hoppas på att fler tar sig till arenan för den matchen? Inte ens två tusen såg matchen mot Mansfield på plats och det är knappt man tror det. Men så rapporteras det. Tragiskt är ordet. Jag var tvungen att kolla vad all-time low på The Valley var och tydligen är det en EFLTrophy match mot Fulham 2017 som bevittnats av 751 själar.

Kom igång med försäljningen av klubben nu Roland så vi får in lite nya friska och folk börjar komma till arenan igen. Ett avancemang till cupomgång tre och ett Premier League lag vore inte fel. Men först ska alltså Doncaster besegras och det gick ju bra i ligaspelet.

PS. Ordföranden korrigerade mig ang alltime low på The Valley. Det mindre smickrande rekordet sattes förra veckan i en annan EFL Trophy-match, mot Swansea U21: 740 personer bevittnade den matchen. Sjukt.