League One: The Valley, lör 19 jan kl 16:00
1 - 0  (0 - 0)
Domare: J Busby
Publik: 11 877

90+4, Grant (straff)

Det var en tung och fysisk match mot Accrington. Hemmalaget knep alla tre poäng med sista sparken.

Ett Charlton i god form tog emot Accrington på The Valley under lördagseftermiddagen. Lee Bowyer behövde bara göra en ändring från det lag som slog Shrewsbury på imponerande sätt förra veckan. Egentligen skulle laget varit identiskt, men Albie Morgan skaffade sig en skada under veckan. Detta ledde till att Josh Cullen, vars axel gick ur led för en tid sedan, nu fick komma tillbaka in i startelvan.

Första halvlek kännetecknades av tätt och hårt spel, med lite ströchanser åt båda hållen. Dillon Phillips gjorde en riktigt bra halvlek i hemmamålet och stoppade bland annat ett av halvlekens få riktigt bra lägen för Accrington's Luke Armstrong.

Början av andra halvlek var fortfarande jämn, men ju längre matchen led, desto bättre såg det ut för Charlton. Bortamålvakten Jonny Maxted fick göra en jätteräddning på en nick från Ben Purrington, men lite senare nådde han inte fram till Bieliks försök med huvudet. Dessvärre hittade domare Busby en foul och dömde bort målet.

Precis efter detta blev det gruff i Accringtons straffområde. Det stora bråket slutade med att Lyle Taylor och Maxted båda fick lämna planen. Charlton fortsatte trycka på med alla nya ytor som öppnade sig och fick till slut sitt läge med två minuter kvar av de fem minuter övertid som hade aviserats. Ett skott från Ben Reeves träffade handen på en motspelare och efter en kort tvekan blåste domaren för straff. Bortalagets spelare blev rasande och började ge linjemannen hans fiskar varma. Det hjälpte dock inte, och Karlan Grant var hur säker som helst från straffpunkten.

Matchen slutade alltså 1-0 till Charlton, dock med det tunga avbräcket att Lyle Taylor är borta nu när uppflyttningsrivalerna Peterborough står på tur.