League One: Oakwell, lör 29 dec kl 16:00
Domare: D Bond
Publik: 11 978

5, Potts 73, Reeves
14, Thiam

Ett fortsatt brandskattat manskap fick åka hem än mer desarmerat med den andra 1-2 förlusten på fyra dagar. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med energi för att rå på Barnsley även om en kvittering inte var långt borta i slutskedet. De två insläppta målen under den första kvarten blev för mycket uppförsbacke.

Det blev sämsta möjliga start på matchen när Barnsley redan i femte minuten fick en frispark som sköts in i muren. Returen snappade Potts upp och tryckte till på halvvolley, en boll som lätt touchade en Charltonback och gjorde Steer chanslös. Just när Charlton hade jobbat sig in i matchen så fick Barnsley en chans från ingenstans. En boll ut till vänster i ingenmansland hanns upp av Thiam som forcerade inmot straffområdet och tryckte till ordentligt strax utanför straffområdet. Bollen satt otagbar uppe i högra krysset och uppförsbacken var monumental.

Charlton gav inte upp utan kämpade sig åter sakta men säkert in i matchen men några målchanser att tala om var det ont om. Fem minuter före halvtid räddade Steer Charlton kvar i matchen när han gjorde en svettig räddning på Bähres volley. Så ordentligt omrörda Charltonspelare fick gå in och värma sig i halvtid för att försöka repa mod. Inte blev det så mycket bättre i andra halvlek, Barnsley fortsatte att styra matcen. Steer fick åter hålla liv i matchen när han efter tio minuter i en mot en lyckades stoppa den framrusande tysken Bähre.

Ytterligare tio minuter in i andra halvlek fick Bowyer ytterligare gråa hår när lagkaptenen Pearce tvingades kliva av efter att ha skadat ankeln. Dessförinnan hade Fous ersatt Pratley som inte gjorde någon av sina bättre matcher. Med dryga kvarten kvar att spela tändes till slut ett hopp då Charlton fick en frispark strax utanför Barnsleys straffområde. Fosus frispark tog i muren men Reeves var framme på returen och stänkte in reduceringen, mer eller mindre kopia på Barnsleys öppningsmål.

Barnsely blev nu betydligt skakigare och Charlton ångade på för en kvittering. På hörna med sju minuter kvar att spela räddade ett försvarande ben Fosus skott efter hörna och bolluslingen gled retfullt över ribban. Även om kvaliteten inte alltid var den bästa så var det i alla fall inget fel på kämpainsatsen. I en sista ansats att rädda kvar bollen i Barnsleys straffområde i de sista sekunderna ådrog sig Solly sitt andra gula kort när hans glidtackling inte var perfekt timad. Det var det sista som hände i matchen och utöver förlusten åkte Charlton hem med ytterligare en skada samt en avstängd spelare inför det hyperviktiga mötet hemma mot Walsall på Nyårsdagen. Charlton knaprar sig fortfarande kvar på sjätte plats med en poäng till godo på Doncaster. Någon lätt match blir det nog inte med tanke på vilket lag vi har möjlighet att sätta på banan samt att Walsall verkar vara i bra form, i alla fall kryssade de hemma mot Luton igår.

Snart öppnar även transferfönstret och med avsaknad av ny ägare så lär det inte bli några nya inköp utan ytterligare lån. Förstärkningar behövs dock med tanke på skadelistan. Med tanke på att stora delar av laget dessutom har kontrakt som löper ut till sommaren så är det av yttersta vikt att kontraktera dem under våren för att de inte skall gå som fria transfers, inte ens belgaren kan väl vilja det, eller?