Inför matchen Fleetwood - Charlton

League One: Highbury Stadium , Lör 2 feb kl 16:00

Charlton har sålt sin bäste målskytt och ersatt honom med chansningen Parker från Gillingham. Klubben hoppas också att Hackett-Fairchild plötsligt ska blomma ut nu när han tydligen kan få sitt livs chans. I övrigt är det sammanhållningen och den goda stämningen i laget som ska bära oss. Ja hoppet är det sista som överger människan, men är det inte lite av att koka soppa på en spik? 

Med försäljningen av Grant och Taylor avstängd samt en Vetokele som sett sin glans dagar känns det tunnare än någonsin på forwardsidan. Bowyer försöker ändå gjuta en positiv känsla och säger sig vara helnöjd med sin trupp och är säker på att laget har en formkurva som fortsätter uppåt. Kanske. Vi får se. Ett första svar på Charltons kapacitet utan Grant och Taylor får vi idag långt uppe i norr mot Fleetwood Town.  

Känslan är att Charlton hittills inte direkt imponerat, men trots det så ligger man ändå på kvalplats nu, och har med Taylor och Grant, bevisligen varit ett av seriens poängsäkraste lag. Så om den potential som vi hör tränare Bowyer prata om finns hos laget, även utan sina främsta målgörare, så bör Charlton vara favoriter inte bara i denna match men även trycka på mot direktuppflyttning i vår. Fleetwood, som visar upp en formkurva av det mer svårtydda slaget, måste ändå ses som en svår nöt i detta osäkra läge. 0-0 i höstas. 

Det blir intressant att se nye erfarne Josh Parker på topp när han blir inbytt efter att Vetokele blivit trött. Måhända blir den gode Josh en hit. Eventuellt. Kanske. Hoppas. 

Mot ett fortsatt förlustfritt 2019! Vinst med 2-1 tippas med sent avgörande av den nye.  

Trolig laguppställning

Phillips

Solly

Bauer
Sarr
Purrington

Pratley
Reeves
Bielik
Cullen

Vetokele
Hackett-Fairchild

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-02-02