Inför matchen Charlton - Southend

League One: The Valley, Lör 9 feb kl 16:00

Förlustfria 2019 är ett minne blott när Chris Powell kommer på besök med sitt nya lag. Southend är ett mittengäng, men kan Charlton komma tillbaka utan Karlan Grant?

Det blev en neslig 1-0-förlust borta mot Fleetwood förra helgen, första matchen efter det ofta så förödande januarifönstret. Mycket riktigt försvann Charltons mest lovande spelare Karlan Grant till andra vidder och laget blev lidande. Den fina obesegrade sviten gick upp i rök och den stora frågan är om laget nu kan studsa tillbaka mot Southend hemma. Essex-laget leds som kanske är bekant av en gammal familjemedlem - ingen mindre än Chris Powell. En av de senaste gångerna jag själv såg Charlton spela live var legenden på plats, men då i det rätta tränarsätet. Oavsett detta har Powells mannar haft en ganska medelmåttig säsong och verkar varken vara på väg upp eller ner. 

Charlton är ju tänkt att vara på väg upp i The Championship, och ligger också på kvalplats för närvarande. Tyvärr har kombinationen av att Grant blev såld och att Lyle Taylor är avstängd inte direkt varit lyckad, och med Patrick Bauer avstängd i försvaret ser det inte så bra ut någonstans i den rödvita truppen. Bowyer lär lappa och laga så gott han kan, och förhoppningsvis bär hans bygge när räkfångarna från Southend kommer på besök denna lördag. Tre poäng vore nyttigt!

Trolig laguppställning

Phillips

Solly
Bielik
Sarr
Purrington

Williams
Cullen
Lapslie

Reeves
Parker
Vetokele

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2019-02-09, 02:04