Matchrapport Wimbledon - Charlton

FAcup: The Cherry Red Records Stadium, Sön 3 dec kl 15:00
Resultat:
 3 - 1  (1 - 1)
Domare: J Linington
Publik: 3 270

 

Målgörare
10, McDonald 22, Ahearne-Grant
70 och 80, Taylor

Årets spel i FAcupen är över för Charltons del. Lika bra det. 

Det engelska systemet med flertalet cuper tillsammans med omfattande seriespel ställer höga krav på de deltgagande lagens manskap. Lag med redan från början tunna trupper som dessutom är skadedrabbade gör nog bäst i att värdera sitt engagemang och prioritera. Charlton är ett sådant lag. Tränare Robinson sa efter matchen och uttåget mot Wimbledon att "vi ville vinna". Ja va ska han säga annars? Men fan tro´t. I alla fall har jag känslan av att det fick gå som det ville i denna match. Sorgen är inte stor. Även Wimbledon kan ha haft samma inställning och matchen blev därefter. 

Charlton var rätt igenom det dominerande laget och hade bollen mest. Men det gäller också att vara koncentrerad, fokuserad och effektiv, samt ha lite tur med domslut och avslut. Wimbledon tog ledningen när Charlton misslyckades att rensa bort bollen i en stökig situation, men kvitteringen kom rättvist tio minuter senare. Och här kommer glädjeämne ett: Det var för andra matchen i rad Karlan Ahearne-Grant, sponsrad av oss i Swedish Addicks, som gjorde det. På rätt plats i straffområdet. Grabben är i form.  

Mycket bra och roligt att Robinson satsade på honom (och även Aribo, vår andra sponsring) från start. Elvan var identisk med den som så lyckosamt avslutade ligamatchen mot Peterborough senast. Tyvärr var Karlan tvungen att byta när det var tjugo kvar av matchen efter en kollision. In i Charltons elva kommer återigen otränade Best, som om man var tvungen att spela honom före någon annan, exempelvis Dodoo. Charlton ändrade spelsystem till 4-4-2 och baklängesmålet kom som svar på det efter att Charltons hopsnickrade försvar blivit överspelat. 

Försvaret var sedan åter olyckligt när vår tf högerback Dijksteel i matchens slutskede enkelt får en Wibledonspelare att falla i straffområdet och domaren bedömer det som straff. Målet blir spiken i FAcupkistan för Charltons del som dessförinnan haft flera farliga möjligheter att kvittera utan att ha den lilla tur som hemmalaget hade denna dag. Innan slutsignalen hinner vi få glädjeämne två: Harry Lennon är tillbaka sedan, ja vad är det? Ett år?? efter sin skada och fick känna lite på gräset från matchminut 88. Välkommet, inte minst nu när Bauer är skadad. 

Nu väntar en troffymach mot Swansea U21 med i mina ögon oviktig utgång. Folkus på ligan och rehabträningen på våra ordinarie spelare. Vi ligger med tätkänning i serien och känslan är att laget trots det bara bli bättre framöver!

Laguppställning Hemmalag

Long 

Fuller
Oshilaja 
Charles
Meades

Barcham (88)
Trotter

Soares
Forrester (75)
Taylor

McDonald (82)

                                 
McDonnel
Francomb (75)
Abdou (82)
Kennedy (88)
Nightingale
Robinson
Kaja

Laguppställning Bortalag

Amos

Dijksteel
Konsa
Sarr
Dasilva

Forster-Caskey
Aribo (88)

Marshall (76)
Ahearne-Grant (74)
Holmes

Magennis
                                                                 
Phillips
Best (74)
Hacket-Fairchild (76)
Lennon (88)
Jackson
Dodoo

 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-12-04