Matchrapport Southend - Charlton

League One: Roots Hall , Tis 26 dec kl 14:00
Resultat:
 3 - 1  (2 - 0)
Domare: D Drysdale
Publik: 9 588


 

Målgörare
2, 79 Cox 66, Reeves
11, Turner

- Avskyvärt! Ni spelar avskyvärt! utropade Robinson till sina spelare i halvtid. Föga hjälpte det. Charlton förorade matchen och föll tungt ner till nionde plats i tabellen. 

Planens skick på Roots Hall var under all kritik. Vädret dagen innan hade satt sina spår och ett nätt passningsspel var inget att tänka på när lagen äntrade mattan. Ändå var det det Charlton försökte med. På egen planhalva. Horribelt. Hemmalaget fick gratismål och innan en kvart gått låg vi under med 2-0.

Underskattning? Säkert. Men det måste vara illa förberett mentalt och illa implementerad taktik som orsakar denna formidabla genomklappning den första halvtimmen mot ett medelmåttigt lag som Southend. Robinson och övriga i ledarstaben måste ransaka sig själva. 

Holmes var tillbaka i anfallet och fick trots att det inte var meningen spela hela matchen. Det visar hur villrådigt det är just nu i det tunna och hårt skadedrabbade Charlton. Gissningsvis tvingas flera spelare spela med känningar av både det ena och det andra. Kashi och "vår" Ahearne-Grant fick också the nod från start. 

Efter att det mesta gått snett för Charlton i första halvlek och möjligen efter Robinsons målande bildspråk i omklädningsrummet i halvtid, så såg det bättre ut. Kashi fick inte fortsätta. I mittförsvaret tog Lennon plats i stället för Konsa som fick en roll strax framför backlinjen. Det gav utrymme för längre passningar i korridorerna och i en av dessa gav sig Holmes i väg efter halva andra halvlek. 

Med sig hade han bollen och till slut lämnade han över den till en vid målgården placerad Magennis. Denne var iskall när han vidarebefordrade kulan till ett upplagt läge för Reeves som plötsligt gav Charltons skara hopp om en fröjdeful jul genom att göra ett reduceringsmål.

Dessvärre kunde inte spelarna ställa om i tillräcklig grad utan stjärnorna slutade tindra när Cox återigen tog vara på ett slapphänt addicksförsvar och gjorde 3-1. Charlton har nu endast orkat med två oavgjorda som bäst på de senaste sex omgångarna. Efter en ljus höst blev december osedvanligt mörk i år. För inte kan vi hoppas på poäng borta mot serieledarna på fredag? Absolut inget tyder på det i dagsläget. 

Laguppställning Hemmalag

Oxley 

Demetriou 
Turner 
Ferdinand 
Coker 

Wright (80) 
Leonard 
Wordsworth 
McLaughlin (74) 

Cox 
Ranger (85)

                                 
Bishop
McGlashan (74)
White (80)
Fortune (85)
Hendrie 
Kyprianou 
Robinson

Laguppställning Bortalag

Amos

Dijksteel
Konsa
Sarr
Dasilva

Aribo
Reeves
Kashi (46)
Ahearne-Grant (87)

Holmes
Magennis
                                                                 
Phillips
Lennon (46)
Hackett-Fairchild (87)
Jackson
Lapslie
Dodoo

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-12-26