Matchrapport Shrewsbury-Charlton

League One/Play off: Montgomery Waters Stadium , Söndag 13/5 kl 16:00
Resultat:
 1 - 0  (0 - 0)
Domare: J Simpson
Publik: 9 026


 

Målgörare
58, Morris                 

That's it folks. Säsongen 2017/18 är över och Charlton fortsätter harva i tredje division bland smålagen även nästa år. Man vill ju inte tro att det är där vi hör hemma, men ju fler år vi misslyckas ju svårare kommer vi få. Återigen känns klubbens framtida överlevnad oviss.   

Charlton kom till Shrewsbury för att vända en 0-1 förlust från första matchen. Det skapades tillräckligt av målchanser på The Valley för att få Bowyer och laget att tro på en vändning i denna match. Dessutom hade man fortfarande den strålande vinsten i motsvarande match i serien i färskt minne, och startelvan formades efter det. Det skulle bara vara att upprepa instatsen från april så skulle dörrarna till Wembley öppnas på vid gavel för oss Addicks. 

Men så blir det inte. Shrewsbury har lagt om taktiken och tar redan från start Charlton på sängen med ett agressivt och närmast brutalt och spelförstörande spel. Vi får ingen möjlighet att bygga upp något eget och när det kommer till att spela grisigt är Shrewsbury bäst. De skapar också de första möjligheterna innan kraften börjar mattas något och Charlton får mer tid med bollen. 

När halva första halvlek gått har stormen bedarrat. Charlton får sin första målchans men Magennis missar sitt skott. Även Ajose får en möjlighet men är inte tilläckligt beslutsam utan hinner få en försvarare på sig innan han skjuter och chansen rinner ut i sanden.

Nu har dock Charlton lite vittring och strax innan vilan stoppar Sadler i Shrews bollen med handen. Charlton får straff! Trodde man. Men icke. Domaren gör ett felbelsut som faktiskt kan ses som ödesmättat. För skulle Charlton få ledningen in i paus får matchen naturligtvis en helt annan karraktär. Nu blir det inte så. 

Andra halvlek präglas av ställningskrig. Båda lagen känner av betydelsen av nästa mål och helt naturligt om än oplanerat drar sig Shrewsbury tillbaka något. Men så avgörs det. Det är en halvtimme kvar av matchen när hemmalaget kontrar på högersidan och får in bollen bakom Amos. 1-0. Sammalagt två mål upp. Detta faktum hämtar sig inte Charlton ifrån. Man orkar helt enkelt inte resa sig. Byten görs. Men det hjälper inte.

Säsongen är över. 

Även om hoppet tändes på vårkanten hade lite till mans ställt in oss på detta efter en skadefylld och tung vinter med måltorka på planen. Turbulensen i klubbens korridorer, byte av tränare, obefintliga beslut från en obefintlig ägare sätter klubben i ett vacuum. Klimatet var helt enkelt för svårt för att nå framgång.

Nu är goda råd dyra och det pengastinna premieringssystemet i ligan gör att det förhållandevis blir än dyrare för klubbar i de lägre systemen att behålla talanger och konkurrera. Mycket kring Charlton Athletic FC måste klarna den närmaste månaden för att inte säga veckorna. Jag kan bara hoppas att vi alla tappra i Swedish Addicks har fått n å g o t positivt att ta till oss från andra sidan Nordsjön när vi träffas på årsmötet i Göteborg om en månad. Väl mött! 

Laguppställning Hemmalag

Henderson
 
Bolton 
Sadler
Nsiala
Beckles

Godfrey

Whalley (89)
B Morris
Nolan (93)
Rodman

C Morris (69)

                                 
MacGillivray
Payne (69)
Riley (89)
John-Lewis (93)
Lowe
Jones
Eisa

Laguppställning Bortalag

Amos

Dijksteel (86)
Bauer
Pearce
Dasilva

Forster-Caskey
Konsa
Aribo

Fosu (62)  

Magennis
Ajose (59)
                                                                 
Phillips
Malvididi (59)
Kaikai (62)
Sarr (86)
Kashi
Reeves
Zyro

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-05-14