League One: New York Stadium, Lör 26 aug kl 16:00
Domare: T Kettle
Publik: 7 976

16, Bauer
66, Magennis

Charlton drog det längsta strået i en svängig match uppe i Yorkshire. Två nickmål och ett stabilt försvar ledde till en tung trepoängare.

Charltons utmärkta säsongsstart fortsatte i helgens match mot Rotherham. Bortalaget tuffade på redan från första början och hade målchans redan i första minuten. Hemmalaget ville dock inte vara sämre och fick sånär in ledningsmålet i åttonde minuten. Den farlige Kieffer Moore hade flera försök, men i stället kunde Patrick Bauer ge Charlton ledningen efter 16 minuter. Tysken mötte Forster-Caskeys utmärkta hörna med skallen och bortalagets 1-0 var ett faktum. Målet följdes av några mindre chanser för båda lagen, men resultatet stod sig i halvtid.

Inledningen av andra halvlek var tät och svårforcerad, men efter dryga tio minuter öppnade spelet upp sig. Charlton, för dagen i blått, var återigen det av de två lagen som hade bäst effektivitet framför mål. Chris Solly vann bollen, spelade upp till Kashi som hittade Holmes på högerkanten. Denne tog sig in mot mål och slog ett precis inlägg mot bortre stolpen, där Magennis stod beredd att nicka in 2-0-målet för Charlton.

Hemmalaget öste nu på medan Charlton backade hemåt, och i anstormningen kom bland andra gamle akademiprodukten Semi Ajayi riktigt nära. Ben Amos i Charltonmålet stod dock pall, tillsammans med det utmärkta försvaret. Efter nio minuters stopptid kunde man äntligen andas ut i Addicks-lägret och segern var ett faktum.

Säsongens första bortavinst inkasserad och för närvarande en fjärdeplats i tabellen. Det är väl inte fy skam?