Matchrapport Oxford - Charlton

League One: Kassam Stadium, Tis 17 okt kl 20:45
Resultat:
1 - 1  (1 - 1)
Domare: C Breakspear
Publik: 7 070


 

Målgörare
35, Ribeiro 17, Fosu

Ständigt målfarlige Fosu bidrog till Charltons pinne i Oxford. Tisdagsmatchen blev en tät historia.

Charlton kom till match med nästan helt skadefri trupp, och Karl Robinson valde att göra två förändringar jämfört med lördagens match. Naby Sarr kom in för Ezri Konsa och Ben Reeves gjorde sin första start i stället för Billy Clarke.

Matchen började relativt jämnt, med viss övervikt för Charlton. Efter dryga kvarten slog han till igen, Tariqe Fosu. Med sex mål på fyra matcher känns den här killen just nu oumbärlig för laget. Snabb som en iller såg han till att sno till sig en dålig bakåtpass och tråckla in bollen i Oxfords bur. Lite senare hade Ricky Holmes chansen att utöka ledningen på en fin cross från just Fosu, men det ville sig inte.

Med lite mer än en halvtimme spelad tog sig hemmalaget åter in i matchen. I 35:e minuten pangade Christian Ribeiro in kvitteringen efter en misslyckad nick från en Charltonförsvarare. Båda lagen hade sedan lite ströchanser, bland annat genom tidigare allsvenske spelaren Ricardinho, som tvingade Forster-Caskey att blockera ett skott på mållinjen.

I andra halvlek tog Oxford kommandot och hade ett antal ströchanser. Charlton tog sig dock in i matchen och hade även de ett antal lägen, men ingetdera av lagen lyckades ta tillfället i akt. Karlan Ahearne-Grant, inbytt i slutminuterna, hade ett riktigt guldläge, men sköt strax utanför.

En jämn match med ett rättvist slutresultat, efter vad rapporterna visar. Charlton kan nog vara nöjda med en poäng och en fortsatt svit på numera fem matcher obesegrade. Till helgen väntar ännu ett toppmöte, denna gång borta mot Bradford City.

 

Laguppställning Oxford United

Eastwood

Ribeiro
Ricardinho
Nelson
Mousinho

Ledson
Henry
Ruffels
Mowatt (77)

Thomas (81)
Payne
                                
Shearer (målvakt)
Carroll
Martin
Obika (81)
Roberts
Williamson

Xemi (77)

Laguppställning Charlton Athletic

Amos

Solly
Bauer
Sarr
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey

Fosu (87)
Holmes
Reeves (66)

Magennis

                                
Phillips (målvakt)
Ahearne-Grant (87)
Aribo
Clarke (66)
Dodoo
Jackson
Konsa

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2017-10-17, 23:30