League One: Boundary Park , Lör 2 sep kl 16:00

34, Davies (straff) 18, Holmes
51, Doyle 21, Fosu
82, Byrne 62, Clarke
72, Dodoo

Charlton tog åter en välförtjänt bortaseger mot Oldham där Ricky Holmes projektil mitt i första halvleken banade väg i en match som blev onödigt spännande på slutet.

Charlton dominerade första halvtimmen av matchen och radade upp möjlighet efter möjlighet med ett snabbt och initiativrikt passningsspel. Utdelningen lät vänta på sig till tjugo minuter in i matchen då frustrationen hos det högljudda bortaföljet löstes upp av Holmes skott rakt upp i krysset från tjugofem meter.

Kort därefter ökade Charlton på sin ledning till 2-0 genom en god bollbehandling och bortfintat försvar. Först till höger där Forster-Caskey lurade sin motståndare och får fritt spelrum att slå ett långt inlägg som når Fosu långt bort till vänster. På ett lika enkelt som snyggt sätt driver han in i straffområdet, vickar bort sin motståndare och pytsar.

Charlton var på spelhumör men Oldham började arbeta sig in i matchen och reducerade innan halvlekens slut på straff efter en tämligen brysk tackling av Holmes i en rörig situtation bland många spelare i straffområdet efter en hörna. En knapp ledning för vårt londonlag i halvtid med 2-1 i halvtid. En marginal Oldham ska vara nöjda med.

Andra halvlek är blott fem minuter gammal när Oldham kvitterar efter att Bauer och Pearce blivit överspelade efter att ha gått på samma boll. Ordet är klantigt. 2-2. Domaren var inte bra men mest fördel av det hade Charlton. Oldham åkte på en utvisning fem minuter efter deras kvitteringsmål och Charlton drog omgående fördel av detta och tog tag i taktpinnen igen. Ett offensivt initiativ av Clarke fram till straffområdesgränsen gör att bollen kommer till Fosu i samma läge som vid hans mål. Samma finter men denna gång med pass till Clarke som placerar in bollen i högra hörnet. 3-2 till Charlton.

Vårt nyförvärv och lån från Skottland, Dodoo, hade bytts in i början av andra och har som vana att göra mål i sina debutmatcher. Så även denna gång och det driv och den kontroll han visade när han avancerade mot mål och trots uppvaktning av Oldhams försvar iskallt placerar bollen i mål bredvid en utrusande målvakt ger intrycket att vi kommer att få stor glädje av honom framöver. Bra scoutat Charlton! 4-2.

Matchen blir sedan onödigt spännande när Oldham får reducera ännu en gång. Men Charlton håller emot den sista pressen från hemmalaget och åker hem till SE7 med tre poäng. Det känns som Charlton har något bra på gång och att vi denna säsong kan bli ett lag för seriens topp. Nästa match: Southend hemma.