Matchrapport Norwich - Charlton

Ligacupen: Carrow Road, Tis 22 Augusti kl 20:45
Resultat:
4 - 1  (1 - 1)
Domare: A Haines
Publik: 12 521

 

Målgörare
21, Murphy 5, Novak      
52, Murphy
74, Watkins
89, Trybull

Efter en hyfsad första halvlek kroknade Charltons starkt reservbetonade lag och föll till slut klart mot Norwich. Det kommer nog inte fällas allt för många tårar till följd av den här förlusten, nu kan laget fokusera mer på ligaspelet och färre spelare i den tunna truppen riskerar att skadas.

Det blev som väntat stora förändringar i startelvan jämfört med i lördags. Jag var inte helt fel ute när jag ändå lyckades pricka in åtta av de elva som startade. Novak gick direkt in i laguppställningen utan att passera avbytarbänken och revancherade sin tidiga utvisning i öppningsmatchen mot Bristol Rovers med ett tidigt mål i denna match, det var dock långt ifrån tillräckligt för att räcka till seger.

Det var en relativt defensiv uppställning som Robinson hade anmält med Novak ensam på topp. Mittfältet var uppdelat i två delar med en defensiv duo och en något mer offensiv trio. Jackson fick i sin debut från start den här säsongen återgå till vänsterbacksplatsen som han haft några gånger tidigare när ordinarie vänsterback varit skadad. Med tanke på att han inte spelat mer än några sekunder den här säsongen var det nog inte den bästa platsen att sätta honom på mot ett snabbt anfall.

Även om Norwich också satte ett starkt reservbetonat lag på plan, fyra spelare var kvar jämfört med i lördags mot två för Charlton, så var det klasskillnad mellan lagen och det skall det väl vara med tanke på att det skiljer en division. En förstauppställning från Charlton hade säkert kunnat matcha dito från Norwich och definitivt det laget som Norwich äntrade ikväll men Charltons tunn är moderna mått lövtunn, inte ens 2½ lag finns kontrakterade om man bortser från de 5 ungdomsspelare som med största sannolikhet inte kommer att vara tilltänkta för några matcher men ändå har tagit steget upp i A-truppen.

Charlton startade alltså piggt genom att Novak nätade redan i femte minuten vilket skulle visa sig vara 50 % av de skott mot mål som Charlton skulle lyckas att prestera under matchen. Norwich tog successivt över det mesta av spelet och Charlton fick infinna sig i rollen att stå på hälarna och försvara sig. Som så ofta när ett lag blir sittande i knät på målvakten blir det svårt att hålla undan i längden. Trots det lyckades Charlton att kriga till sig ett oavgjort resultat när det var dags för halvtidsvila.

Men Norwich ökade på temopot i början av andra halvlek och sedan trillade bollarna in en efter en. Gästerna fick visserligen in vitamininjektion när Magennis kom in efter knappa kvarten i andra halvlek och han hade ett par chanser. Med dryga kvarten kvar fick han en chans men hans nick blev för enkelt byte för McGovern. I nästa anfall kunde Norwich istället kontra in sitt tredje mål och punktera matchen. Då försvann det sista hoppet och hemmalaget kunde spela av den sista kvarten och kunde till slut trycka dit en förnedrande fjärde boll bakom Phillips som nog helst vill glömma årets debutmatch.

Nu gäller det att fokusera på ligaspelet och den kommande matchen på lördag borta mot Rotherham. Då hoppas jag att vi får se ett betydligt piggare Charlton bemannat av merparten av de spelare som inte spelade ikväll.

Dean Kiley var med som kommentator under kvällens match. Han pratade litet om sina gyllene år i Charlton i början av milenniet. Det var litet lustigt att se honom då han såg betydligt yngre ut nu än för 15 år sedan! :)
Dean Kiley var med som kommentator under kvällens match. Han pratade litet om sina gyllene år i Charlton i början av milenniet. Det var litet lustigt att se honom då han såg betydligt yngre ut nu än för 15 år sedan! :)

Laguppställning Norwich

McGovern

Pinto
Martin
Franke (61)
Stiepermann

Tettey
Hoolahan (77)
Naismith
Maddison (79)

Murphy
Watkins

                                 
Husband
Godfrey
Matthews
Trybull (77)
Vrancic
Wildschut (79)
Zimmermann (61)


 

Laguppställning Charlton

Phillips

Dijksteel
Sarr
Konsa
Jackson


Charles-Cook (67)
Aribo

Ahearne-Grant 
Fosu (57)
Clarke (58)

Novak
                                                                 
Amos
Barnes
Dasilva (67)
Hackett-Fairchild
Lapslie
Magennis (58)
Pearce (57)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-08-22, 23:14