Matchrapport MK Dons - Charlton

League One: Stadium: MK, lör 17 februari kl 16:00
Resultat:
1 - 2  (0 - 1)
Domare: R East
Publik: 8 961


 

Målgörare
62, Agard 10, Kashi
60, Magennis

Tre poäng i lådan och en väl genomförd match av Charlton. Den här gången höll laget ut hela matchen.

Charlton kom till Milton Keynes med en tråkig skada på Tariqe Fosu, men glädjande återseenden för andra ansikten, som Jason Pearce och Joe Aribo. Den senare startade också matchen, tillsammans med Ben Reeves, som ersatte Mark Marshall. Amos i mål, en stadig backlinje, ett ivrigt mittfält och en målsugen Magennis på topp.

Hemmalaget inledde bra men fick snart se bollen i sina egna nätmaskor. Charltons Ahmed Kashi fick på en dunderträff i krysset bara tio minuter in i matchen. Exakt den starten Karl Robinson ville få på sin gamla hemmaplan, och hans mannar trummade på för mer av samma vara. Ben Reeves, även han tidigare i MKD, hade ett par fina chanser och lade upp för fler, men hemmaförsvaret kunde hålla emot.

Efter halvtidsvilan fortsatte bortalagets offensiv, och Aribo kom riktigt nära, med ett skott i stolpen (framspelad av Reeves). Det var dock två andra spelare som steg fram och ökade på ledningen. Jake Forster-Caskey skickade in en fin crossboll mot bortre stolpen, där Magennis dök upp som gubben i lådan och satte 2-0.

Charlton hann dock knappt hämta andan innan hemmalaget reducerade. En nickskarv på hörna nådde fram till anfallaren Kieran Agard, som inte hade några problem att sätta 1-2-målet från nära håll. Detta gav också hemmalaget gott självförtroende, och för första gången i matchen började de se betydligt bättre ut än bortalaget.

Charlton stack fram lite då och då och kunde nog ha utökat ledningen mot slutet. Oavsett höll backlinjen ut och laget kunde bärga tre goa poäng att ta med sig den korta turen hem till London. Hemma på the Valley tar man emot Shrewsbury på tisdag.

 

Laguppställning MK Dons

Nicholls

Williams
Ward
Lewington

Brittain
McGrandles (46)
Cissé (61)
Muirhead (86)

Tymon

Ugbo
Agard
                                 
Sietsma (målvakt)
Jackson
Nesbitt (61)

Rasulo (86)
Thomas-Asante
Upson (46)
Wootton

Laguppställning Charlton

Amos

Solly
Bauer (67)
Konsa
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey

Reeves (74)
Aribo
Kaikai

Magennis
                                                                 
Phillips (målvakt)
Ajose
Jackson
Lennon (72)
Marshall (74)
Pearce (67)
Zyro

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2018-02-19, 22:10