Matchrapport Gillingham - Charlton

League One: Priestfield Stadium, Lör 16 Sep kl 16:00
Resultat:
1 - 0  (0 - 0)
Domare: G Salisbury
Publik: 7 216

 

Målgörare
54, Eaves

Charlton åkte på stryk mot lilla Gillingham. Effektiviteten framför mål fanns inte för ett dominerande Addicks.

Något saknades i offensiven för Charlton i gårdagens match, nämligen förmågan att göra mål. Som bekant är detta ganska viktigt i fotboll. Motståndarna Gillingham hade också en storspelande målvakt i form av Thomas Holy, som såg till att ge Charlton en andra förlust i rad. Charltonbekantingen Scott Wagstaff spelade första halvlek för hemmalaget men fick sedan kliva av på grund av skada.

Karl Robinson ställde samma startelva på fötterna som han gjort i de senaste två matcherna. Det var också bortalaget från SE7 som såg till att fatta taktpinnen i de inledande skärmytslingarna. I tolfte minuten hade dock hemmalaget bollen i nät efter en frisparksretur, men domaren dömde bort målet för offside. Charlton fortsatte att trumma på och hade en klar majoritet av chanserna, men Holy stoppade allt.

Londonlaget fortsatte på samma tema efter halvtidsvilan men tjecken i hemmamålet spelade fantastiskt. Nio minuter in i halvleken tog sig Max Ehmer runt Charltonförsvaret och spelade fram Tom Eaves, som inte kunde missa. Charlton tryckte på vad de kunde, gjorde alla sina byten och försökte verkligen få in en kvittering, men det ville sig inte. Om inte Holy stod i vägen missade de rödklädda spelarna i stället målet.

En snöplig och lite oväntad förlust för Charlton och verkligen inte den snabba uppryckning som Robinson hoppats på. Inför nästa match kanske han börjar mixtra lite med startelvan?

Laguppställning Gillingham

Holy

O’Neill (72)
Lacey
Zakuani (78)
Nugent

Clare
Ehmer
Byrne
Wagstaff (45)

Wilkinson
Eaves
                                 
Arnold (målvakt)
Cundle
Hessenthaler (78)
Nash

Ogilvie
Parker (45)
Starkey
 

Laguppställning Charlton

Amos

Solly
Bauer
Pearce
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey (81*)

Fosu (68)
Clarke (81**)
Holmes

Magennis
                                                                 
Phillips (målvakt)
Ahearne-Grant (81**)
Aribo
Dodoo (68)
Jackson
Konsa (81*)
Sarr

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2017-09-17, 13:17