Matchrapport Doncaster - Charlton

League One: Keepmoat Stadium, Lör 10/2 kl 16:000
Resultat:
1 - 1  (0 - 1)
Domare: M Heywood
Publik: 7 797

 

Målgörare
94, Blair 18, Bauer

En poäng på bortaplan är normalt sett godkänt men när man åter skänker bort två poäng i slutsekunderna kan betyget bara bli underkänt. Kan Robinson repa modet på sig själv och sina mannar och ordna en vinst i sexpoängsmatchen hemma mot Bradford är vi åter med i matchen.

Det blev en väntad startelva, den enda skillnaden var som jag flaggade för att Bauer kom in som mittlås. Doncaster har inte vunnit under 2018 så motståndet var beskedligt sett till de resultat de har åstadkommit. VIsserligen ingen munsbit men klart överkomligt motstånd. Nyckel till framgång var att ha tålamod och nyttja situationerna när de uppstår. Väldigt enkelt kan gårdagens match beskrivas med att just det gjorde inte Charlton vilket ledde till två tappade poäng i slutsekunderna. 

För er som kommer ihåg har styrkan hos Charlton varit vunna poäng i slutsekunderna. Redan från början på 80-talet fram till degraderingen från Premier League 2007 var Charlton laget som spräckte många stryktipskuponger genom sina sena mål. Den här säsongen har vi hittills tappat 11 poäng genom att släppa in mål i slutskedet borta mot Doncaster och Walsall samt hemma mot Blackpool, MK Dons och allra mest mot Oxford. Jag ser det här som ett tecken på något osunt i en grupp människor som inte fungerar som en enhet, som inte strävar mot samma mål.

Charlton inledde matchen piggast och hade ett mycket dominant bollinnehav i första halvlek. Doncaster hade ett skott mot mål som de kanske skulle utnyttjat bättre när de helt kollrade bort Charltons försvar men Amos var rätt placerad i Charltonmålet. I övrigt var det Charlton för hela slanten och Magennis borde nog gett Charlton ledningen ganska tidigt i matchen när Fosu sprang ifrån hela Doncasterförsvaret. Hans inlägg var det heller inget fel på men Magennis tittar bort (!) när inlägget slås och är därmed på fel plats när bollen kommer till honom. Istället tog Charlton ledningen på en hörna strax efter. Forster-Caskey slog en mycket lång hörna till en fristående Bauer som knoppar in ledningsmålet alldeles vid stolpen.

Andra halvlek blev något långsammare där Charlton pressar Doncaster att spela bollen i sidled och sticker emellan med kontringar. Med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid stressar Fosu sin försvarare vid mittlinjen och stjäl bollen. I ensamt majestät rusar han mot Doncastermålet och saktar kanske ned lite för tidigt när han närmar sig målvakten. Han dribblar av målvakten och har öppet mål men har uppenbarligen inte kontroll på var jagande försvare befinner sig. Med öppet mål har han bara att lägga in bollen med en vänster bredsida efter att ha dribblat av målvakten. Istället bemödar han sig med att lägga bollen till rätta för högerfoten och den sekunden är tillräckligt för att Anderson skall kunna blockera bort bollen genom en heroisk glidtackling.

Strax efter blir Fosu utbytt som den första Charltonspelaren. Inom loppet av sju minuter gör Robinson alla sina tre byten vilket rent taktiskt känns helt ok. Det sista bytet blev dessvärre ödesdigert då den mer offensivt lagde Dasilva byts ut mot Lennon. I matchens fjärde stopptidsminut far bollen runt litet som en flipperkula i Charltons straffområde som slutar i en lyftning mot bortre stolpen och där finns bara två Doncasterspelare. Hela Charltons försvar står och tittar på bollen och framförallt så agerar den nyinkomna vänsterbacken Lennon libero bakom mittbackarna vilket ger fritt fram för Blair att nicka in kvitteringen i matchens sista sekvens.

De knappt 800 tillresta Charltonsupportrarna slet sitt hår likt matadoren i filmen om tjuren Ferdinand. OM man inte tappat de 11 poäng som de nu gjort hade vi legat på en stabil fjärdeplats med bra poäng på de två direktkvalificerade platserna. Men att vara Charltonsupporter är som livet i sig självt, ingen röd matta utrullad och om man inte krattar manegen själv kan man vara väldigt säker på att ingen annan gör det åt en. Låt oss hoppas att grabbarna är mer taggade på tisdag kväll då vi möter sjätteplacerade Bradford som har en bedrövlig formkurva med en oavgjord och fyra förluster på de fem senaste omgångarna. 

En kortare sammandrag från matchen hittar du här.

Laguppställning Doncaster

Lawlor

Blair
Anderson
Boyle
Mason (65)

Houghton
Whiteman (72)
Rowe
Coppinger

Marquis
Beestin

                                 
Marosi
Alcock
Garratt
Kiwomya (65)
Kongolo
May
McCullough (72)

Laguppställning Charlton

Amos
 
Solly
Konsa
Bauer
Dasilva (90)
 
Kashi
Forster-Caskey
Marshall
Fosu (83)
Reeves (87)
 
Magennis
                                                                 
Phillips
Ajose
Aribo
Jackson (87)
Kaikai (83)
Lennon (90)
Zyro

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-02-11, 14:13.