League One: The Valley, Lör 14/10 kl 16:00
Domare:
Robert Lewis
Publik: 10 917

9, Fosu

Vinst igen för vårt kära Charlton, Fosu fortsätter att göra mål och Swedish Addicks fanns på plats för att ge extra stöd till spelarna.

6 gula kort i dagens kamp där Charlton drog det längsta strået och vann med 1-0 på The Valley.  Detta var lagets andra raka vinst och i och med det finner vi Charlton på en femteplats i tabellen.

Som förutspåtts så startade Solly istället för Sarr annars var laguppställningen den samma som mot Fleetwood för två veckor sedan. Matchen började i ett lugnt tempo med flera incidenter som drog ut på tiden. I den 8 minuten så skadades Doncasters Coppinger och strax därefter, i den 9 minuten, slår Fosu till och gör 1-0. Målet föranleddes av att Dasilva slog ett inlägg och Fosu drog bollen i mål med ett hårt skott precis vid målvaktens ena stolpe.

Addicks hade kommandot till den 25 minuten då Doncasters May träffade ribban med ett hård vänsterskott. I den 30 minuten så fick Charlton en frispark och den ställde till det för Doncasters målvakt som, oturligt nog, räddade till retur. Charlton tog hand om returen men den slutade med en halvdan nick från Magennis.

Det kunde blivit 2-0 i den 41 minuten då Holmes bröt igenom till ett friläge, men Lawlor kom utrusande. I efterspelet så kunde Charlton blivit tilldelade en straff, då Fosu troligtvis blev fälld men efter många om och men så dömde domaren frispark till Doncaster och gav Fosu gult kort för filmning.

Andra halvlek hade precis börjat börja då Magennis och huvuddomaren Robert Lewis kolliderade. Domare Lewis låg medvetslös en bra stund men fick sedan hjälp av Charltons medicinska team att gå av planen. Lewis ersattes at fjärdedomaren Craig Hicks.

Charlton kontrollerade andra halvlek och i den 62 minuten hade Clarke ett farligt läge. Redan 3 minuter senare så hade Fosu ett farligt läge och då kunde det mycket väl blivit 2-0. I den 74 minuten hade Magennis och Kashi chans att komma med i målprotokollet men Lawlor stod återigen i vägen.

Solly hade en bra dag på The Valley och han styrde bort 1 farlig nick samt att han blockade ett, till synes, farligt skott från Rowe.

Swedish Addicks var på plats och vi kan bocka av ännu en 3poängare på The Valley. Gänget verkar ha det väldigt roligt med stora mängder engelsk mat och dryck. En resedagbok kanske kommer vid ett senare tillfälle.