Matchrapport Charlton - Shrewsbury

League One: The Valley , Lör 24 feb kl 16:00
Resultat:
 0 - 2  (0 - 0)
Domare: C Sarginson
Publik: 17 581


 

Målgörare
                  52, Rodman
67, Beckles

Charlton förlorar rättvist mot Shrewsbury och tappar sin plats bland de topp sex i tabellen. Det går inte att spela bekvämt finlir på den här nivån i seriesystemet. Charlton måste börja kriga. Nu! Innan det är för sent. 

Lockade av tillfälligt kampanjpris på biljetter var publiksiffran upp emot tjugo tusen denna lördag, dvs där man tycker den ska vara på the Valley. Tydligen är fem pund vad lokalbefolkningnen tycker Charltons spel är värt nuförtiden. Jag är böjd att hålla med till viss del efter denna match där vi blir helt utspelade av Shrewsbury som efter en medvetet försiktig start förstår att det bara är att köra över ett tafatt och bekvämt Charlton.  

I Charlton får Pearce tillbaka sin mittbacksplats och Marshall startar i stället för Reeves på högerkanten. En på pappret rätt okej och beprövad laguppställning som räckt till mot seriens sämre placerade lag. Mot Shrewsbury hade man ingen chans. Kanske var det Robinsons försök att få spelarna att spela mer direkt mot mål som rörde till det, men mer troligt är att hårt bollpressande energirika lag passar Charlton riktigt dåligt. 

Charlton börjar dock matchen bra och har bud på flera mål under första kvarten. Efter detta får bortalaget en straff sig tilldömd (som Amos räddar!) och efter det trycker Shrewsbury på den gröna knappen för full fart framåt. Charlton är tvåa på varenda boll och får inte igång något spel överhuvudtaget. Jo. Ett skott från långt håll av vår vänsterback kunde noteras. 

Det skulle dröja till sju minuter in i andra innan Shrewsbury får hål på Charlton via ett välriktat skott från utanför straffområdet. 0-1 är mer än rättvist i det läget och det är tydligt att Charltons lag inte består av krigare av Shrewsburys klass. Just bristen på att kunna spela hårt och grisigt när det behövs gör mig bekymrad inför fortsättningen av inte bara den här matchen utan inför resten av årets serie. Således och symptomatiskt är det efter ytterligare en kvart dags för ett till mål i baken och det finns inget hopp om vändning i matchen.

Sammanfattningsvis kan man säga att efter första kvarten lyckas Charlton inte komma närmare än två skott mot mål från långt håll under resten av matchen. Skrämmande. Men ok. Det är inte topp två vi kommer att nå. Vägen till promotion går via ett kval och lagen på dessa platser har inte visat samma överlägsenhet som Shrewsbury visade i denna match och Charlton har fortfarande häng. 

Samtidigt kan jag inte låta bli att bli nedslagen. Det är inte på denna nivå vi vill att Charlton ska vara. 

Laguppställning Hemmalag

Amos

Solly
Konsa
Pearce
Dasilva (71)


Marshall (57)
Kashi
Forster-Caskey
Kaikai (90)

Aribo

Magennis
                                 
Maynard-Brewer 
Fosu (57)
Ajose (71)
Zyro (90)
Bauer
Jackson
Reeves

 

Laguppställning Bortalag

Henderson

Godfrey
Sadler
Beckles
Whalley

Agogo
Morris (90)
Bolton (10)
Nolan

Nsiala
Rodman
                                                         
MccGillivray
Hendrie (10)
John-Lewis (90)
Thomas
Morris
Eisa
Payne

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-02-26