Matchrapport Charlton - Scunthorpe

League One: The Valley, Lör 14 Apr kl 16:00
Resultat:
 0 - 1  (0 - 1)
Domare: G Salisbury
Publik: 11 877


 

Målgörare
                31, Toney

Charlton gjorde åter en mycket blek insats och därmed är i praktiken över. Det krävs inte bara ett mirakel utan några containrar med ryssfemmor och ett par års konsumtioner av norsk astmamedecin för att vi skall kunna nå en kvalplats.

Ibland är det tur att man är luttrad vilket man har blivit efter 40 år som Charltonsupporter. Det är svårt att förstå hur laget kan spela så dåligt och oengagerat som de gjort de två senaste matcherna när de har så mycket att spela för. Dagens match hade annars de bästa förutsättningar för att gå i hemmalagets favör. Vädret var fantastiskt, planen var otroligt bra och gästande Scunthorpes form bedrövlig samt att en seger skulle stärka chansen till att själv kunna avgöra om vi nådde en kvalplats eller inte.

Skadeläget var åter väldigt positivt, dvs få skador och spelare tillbaka i form i truppen även om de började på bänken. Även om man får ta publiksiffrorna med en ordentlig nypa salt som vanligt så var det en ovanligt månghövdad publik som hade dykt upp i det vackra vädret för att stötta sina hjältar. De fick dessvärre inte se hemmalaget påbörja matchen starkt utan istället var det gästande Scunthorpe som tog tag i taktpinnen från start. 

Charlton tilläts sticka upp lite ibland men hade väl ärligt talat bara en kvalificerad målchans i första halvlek som sopan Ajose som vanligt sumpade. Efter att ha hört hans inställning till klubben och dess supportrar när jag pratade med honom inför bortamatchen mot Swindon för två år sedan förstår jag inte varför han finns kvar på lönelistan. Istället tryckte gästerna på och efter en halvtimme överlistade de en offsidefälla och kunde enkelt trycka in ledningsmålet.

Efter att Scunthorpe så när ökade på ledningen i början av andra halvlek började Charlton sakta börja producera något som kan kallas för Charlton. Kvaliteten i avsluten vad dock som så ofta bristfälliga. Bowyers kommentar på Charltons hemsida att dagens insats inte var acceptabel säger väl egentligen det mesta. Han har en grupp av män som beter sig som pojkar. Han ångar på ordentligt i kritiken och frågan man ställer sig är om spelarna är så kortsiktiga att de är mer intresserade av vad de har och får i lönekuvertet än att försöka putsa till sitt CV inför en eventuell transfer.

Scunthorpe stärktes av Charltons brist på engagemang och var ytterst nära att öka på ledningen flera gånger. Men trots att så inte blev fallet tror jag att BBC sammanfattade matchen ganska bra när de skriver att den här segern var betydligt mer komfortabel än vad resultatet visar. På stopptid ropade hemmaspelarna på straff inte mindre än två gånger inom loppet av en minut men det är ju inte Charlton som får de domsluten med sig.

Trots allt negativt så hade vi nog ändå maximal tur trots att vi åter förlorade en sexpoängsmatch. De omkringliggande lagen gjorde inga strålande insatser så om Jesus och Allah vill, Putin skickar conteinrarna med ryssfemmor och Bruntland kan avvara några hektoliter astmamedecin så finns det i alla fall en teoretisk chans att nå en play-offplats. 

Publiken fick väldigt lite valuta för pengarna och gick hem ordentligt stukade. Dagens match bidrog verkligen inte till att dra massorna till arenan och de sällanbesökarna som hade letat sig dit idag lär inte springa benen av sig till den sista hemmamatchen 28 april. Dessförinnan väntar två mycket Shrewsbury och Portsmouth och om de matcherna inte går i rätt riktning så kommer de inte ha någon anledning att titta på vad Blackburn kan prestera på The Valley.

Laguppställning Charlton

Amos

Dijksteel
Bauer
Pearce
Dasilva

Reeves
Forster-Caskey
Aribo (76)
Kaikai (54)

Ajose
Zyro (54)
                                 
Phillips

Fosu (54)
Kashi
Konsa
Lennon
Magennis (54)
Mavididi (76)

Laguppställning Scunthorpe

Gilks

Clarke
Townsend
Wallace
Ojo

Toney (70)
Morris
Adelakun (84)
Holmes (76)

McArdle
Yates
                                                                 
Watson
Bishop
Burgess
Hopper
McGeehan (76)
Novak (70)
Vermijl (84)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-04-14, 20:04