Matchrapport Charlton - Rotherham

League One: Arenanamn , Mån 2 apr kl 16:00
Resultat:
 3 - 1  (1 - 0)
Domare: G Horwood
Publik: 11 871


 

Målgörare
28, Zyro 75, Wood
54, Aribo
65, Aribo

Charlton är på allvar med i matchen om kvalplatser till Championship efter ännu en övertygande seger, nu mot ett av topplagen. 

För inte ens en månad sedan. Klubben var (och är) utan styrning ska säljas, oklart när, och vår manager säger upp sig på egen begäran efter tre förluster på rad med ett spel utan hopp och vilja. Ridå! Tre veckor har gått. Ny tränare, en ikon i klubben, stänger in sig med spelarna och får tydligt deras förtroende:  - Det är upp till oss nu! - Vi måste ge det en chans! - Vi är bättre!  Och så, efter tredje vinsten i rad med ett spel som duger finns det hopp igen! 

Charlton ställer till annandagens match upp med i stort sett samma elva som gjorde en stormatch mot Northampton på långfredagen. Byter på ytterbacksplatserna där Dasilva och Konsa går in. På topp spelar Ajose och Zyro och efter att Rotherham fått springa av sig lite i inledningen ökar Charlton pressen. Hemmalaget hinner bli nekade en straff innan Zyro börjar få vittring, och det har inte gått mer än en halvtimme innan Rotherhams försvar får ge sig. Bollen rensas inte bättre än att Zyro relativt enkelt stöter den i mål. 

Strax efter vilan visar Forster-Caskey åter prov på en av sina luriga frisparkar. Denna gång med skapar den läget för Aribo som elegant nickar ner bollen innaför stolpen bakom en helt ställd målvakt i bortalaget. 2-0 och de svårigheter med att göra mål som Charlton brottats med under säsongen tycks som bortblåsta i vårvinden över The Valley. Aribo ökar på ledningen strax senare efter fint samarbete med Ajose. 3-0 och matchen känns vunnen. 

Lite oro sprider sig dock när Rotherham reducerar kvarten kvar. Fullt förståeligt med tanke på de poängtapp Charlton haft i matchernas slutskede gång efter annan tidigare. Men i det pånyttfödda hemmalaget finns nu ett självförtroende som bådar gott inför avslutningen av säsongen.

Efter vinsten mot Rotherham så placerar sig Charlton på sista kvalplats med en match tillgodo på de övriga. Plymouth och Scunthorpe fick sitt möte uppskjutet igår, men Charlton sitter oavsett i förarsätet med en poäng mer än Plymouth som är det närmsta hotet för närvarande. Spännande! 

Jag vill inte jinxa, men jag kan meddela att playoff-finalen på Wembley är söndagen den 27/5 och flyg ToR söndag morgon och hem måndag går på en knapp tusing :)  Räkna med mig på läktaren ifall... 

Laguppställning Hemmalag

Amos
 
Konsa
Bauer 
Pearce 
Dasilva

Reeves
Forster-Caskey
Aribo
Fosu (18)

Ajose (67)
Zyro (84)

                                 
Phillips
Kaikai (18)
Malvididi (67)
Magennis (84)
Marshall
Sarr
Dijksteel

Laguppställning Bortalag

Rodak

Emmanuel
Wood
Purrington (84)
Ajayi

Vaulks
Palmer
Forde (67)
Newell

Williams
Smith
                                                                
Price
Taylor (67)
Lavery (84)
Ball
Ihiekwe
Cummings
Wiles

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2018-04-03