League One: The Valley , Lör 9/12 kl 16:00
 0 - 1  (0 - 0)
Domare: Andy Madley
Publik: 16361

46, Självmål (Josh Magennis)

Jubileumsmatchen efter att vi kom tillbaka till The Valley 1992 blev inte så rolig som man kunde önska, då gästande Portsmouth vann med matchens enda mål.

Det var bäddat till fest, med opera sångare på innerplan, storpublik och spelare från matchen från 1992 på plats, men det verkade inte som om någon informerat spelarna på planen om detta !
Charlton gjorde återigen en slätstruken insats och förlorade också med 0-1, så även om vi fortfarande ligger på en kvalplats just nu så är det inte mycket som funkar spelmässigt !

Första halvlek var inte mycket att skriva hem om, där båda lagen mest var rädda att släppa till något och några målchanser att notera fanns inte.
Men direkt i andra halvlek smällde det och det var Charlton som gjorde mål, dock i fel bur.
En Portsmouth frispark i från Gareth Evans studsade via Josh Magennis in i egen bur och 0-1 var ett faktum.
Efter detta trodde man att Charlton skulle vakna, men det var i stället gästerna som vaskade fram bra chanser, där man bland annt missade en straff genom Brett Pitman, eller om man skall vara ärlig så räddade Ben Amos mycket snyggt.
Efter detta blev det lite mer Charlton dominans och Leon Best var mycket nära att kvittera i slutet på matchen, men det ville sig inte och förlusten var ett faktum.

I och med denna förlust är nu Portsmouth bara tre poäng bakom Charlton som just nu ligger på sista kvalplatsen.
Vi är inne i en svacka vi snarast måste spela oss ur, men kollar man på de fyra kommande matcherna blir det tufft då vi innan nyår skall spela mot Blackburn, Southend och Wigan borta och bara en hemmamatch där vi skall möta Blackpool.

Men skall vi vara med och slåss om platserna i The Championship så är det upp till bevis nu när det går lite tyngre !