League One: The Valley, tisdag 7 nov kl 20:45
Domare: ? ?????
Publik: 1 307

19, Main

Charlton åkte på däng och lyckades få en nyckelspelare skadad. Roligare än så blev det inte under tisdagens match i EFL Trophy.

Den relativt meningslösa turneringen EFL Trophy rullade vidare i tisdags kväll med den tredje gruppspelsmatchen. Portsmouth FC stod för motståndet. Karl Robinson hade ställt upp med ett lag som kanske innehöll någon viktig spelare för mycket.

Charlton började piggt och såg ut att ha bra chans att ta hem segern. Men Tarique Fosus skada kring nionde minuten, då han utgick till förmån för Ben Reeves, tog på något vis luften ur hemmalaget. Pompey spelade på och det dröjde inte alltför länge innan Curtis Main kunde panga in 1-0 på en hörna. Resten av halvleken dominerades av laget från sydkusten, med bara någon halvchans för hemmalaget.

Andra halvlek såg lite bättre ut för Charlton, inte minst efter att Ricky Holmes (tidigare i Pompey) kom in i 69:e minuten och Robinson kastade sitt lag framåt. Kvitteringsmålet uteblev dock och Portsmouth kunde defilera och ta sig förbi Charlton i gruppen. Båda lagen går vidare men Charlton får bortamatch när de sedvanliga utslagsmatcherna nu tar vid.

Tråkigt med skada på Fosu, men skönt att Holmes verkade klara sig utan några skavanker. Robinson verkar vilja vinna alla matcher, även de relativt betydelselösa, men i tisdags ville det sig inte. Det viskas dock om att Mascoll gjorde en stabil insats och ser lovande ut inför framtiden.