Matchrapport Charlton - Plymouth

League One: The Valley , Lör 24 mar kl 16:00
Resultat:
 2 - 0  (2 - 0)
Domare: J Bushby
Publik: 13 989


 

Målgörare
3,   Page              
17, Zyro

Charlton lyfter! Vårt lag besegrar Plymouth övertygande, och ett tydligare exempel på vad ett managerbyte kan göra för ett i grunden kompetent lag är svårt att finna. 

Lee Bowyer är mannen för dagen. Han får huvudansvaret på torsdagen, går in i sin kammare, läser på om Plymouth spel under två dagar, ändrar Charltons spelsystem, byter på några spelarposter och laget går ut på The Valley och levererar omedelbart! 

Det låter som en saga men det handlar om att få ett kollektiv att förstå att det krävs en insats, en laginsats, och vissa människor har det där som gör dem till en bra ledare. Jag tror Bowyer, med sin stora erfarenhet som spelare besitter just det som ger honom förtroende från laget. Det som får passningarna att gå fram och att man vinner andrabollarna i matcherna. Den här matchen visade på det. 

Ajose och Zyro på topp och även om förändringarna som gjordes till viss del var påtvingade sakandes tongivande namn som Magennis och Konsa föga. I den diamant som Bowyer presenterade bestod hörnen av Reeves, Aribo med Fosu offensivt och Forster-Caskey defensivt. Den sist nämnde framför en backlinje med dominanterna Bauer/Pearce som mittlås och Dijksteel som ersättare för Solly samt med Page tillbaka till vänster.

Just Page gav inledningsvis Charlton, Bowyer och oss den start vi bara kunde drömma om i det här mötet med en presumtiv kvalmotståndare i vår. Det var bud på mål för Addicks redan i matchens första anfall men blev det i det andra och då hade det gått tre minuter. Dijksteel anvancerade på högerkanten slår ett inlägg som Plymouth inte rensar bättre än att bollen når Page strax utanför straffområdet. Han skickar iväg en projektil. Ribba in. 

Och så fortsatte det. Plymouth är ett bra lag i något av seriens bästa form, men var klart steget efter ett taggat Charlton över hela banan under denna match. Det fanns emellertid bud på 1-1 men Amos i målet var som vanligt omutlig och täckte upp allt som han inte lämnade till burens ramvirke att mota. När så Chalrton gör 2-0 efter en kvart kändes matchen nästan klar redan. Även denna gång var Page med i en formidabel och respektlös forcering som slutade i att Zyro fick läget från nära håll. 

Halvleken och matchen fortsatte i de rödas tecken och det var länge sedan man från läktarhåll kunde glädjas på det här sättet. Och det hördes! Som Bowyer också konstaretade efteråt. Nu är det upp till honom själv med de elva på plan och med hjälp av den tolfte spelaren att styra det sjunkande skeppet i hamn. Plymouth tränare muttrade att "det hade varit intressant om vi fått in ett mål", men tro mig det hade inte gjort någon skillnad i den här föreställningen så överlägsna var Charlton. 

I tabelläget knappar vi in på kvalplatserna. Det är nio omgångar kvar för Charlton med hängmatch mot Wimbledon den 10 april. Det blir tätt med matcher under april och Addicks har kvar att möta fyra av de som ligger topp sex för närvarande. Men i nästa match, på långfredag, möter vi Northampton ett lag från nedre halvan och hur reagerar Charlton när man nu ska gå ut som klara favoriter?  
 

Laguppställning Hemmalag

Amos

Dijksteel
Bauer
Pearce
Page (88)

Forster-Caskey

Aribo
Reeves (90)


Fosu

Zyro
Ajose (82)
                                 
Phillips
Marshall (82)
Sarr (88)
Maloney (90)
Kaikai
Lennon
Umerah

Laguppställning Bortalag

Matthews
 
Sawyer  
Songo’o (54*) 
Ness 
Carey
 
Lameiras (54**) 
Makasi 
Threlkeld 
Taylor
 
Vyner 
Fox (72)
                                                                
Letheren 
Fletcher (54*)
Taylor-Sinclair (54**)
Paton (72)
Ainsworth 
Grant 
Sangster

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-03-25