Matchrapport Charlton - Fleetwood

League One: the Valley , Lör 17 mar kl 16:00
Resultat:
 0 - 0 
Domare: M Heywood
Publik: 9 865


 

Målgörare

Mållöst på The Valley denna lördag mellan två lag som inte ville förlora. Ett av dem klarade inte heller av att vinna. Charlton hade i stort sett allt spel framåt, men var ofarliga för bottenlaget Fleetwood. 

Återigen får vi bevis för Charlrtons svaghet den här säsongen. Man kan inte göra mål. "Våga skjuta - Tufft att göra mål" javisst, men skotten var lama felriktade och många gånger dumdristiga. Matchen gav också prov på vikten av ytterbackar som är skolade på sin position och inte fyller på i anfall efter kanterna. Spelvägarna blir enahanda och variationerna få. 

Med andra ord saknades Solly och Dasilva denna kyliga eftermiddag. Ett förväntat snöfall som riskerade ännu en inställd föreställning lät artigt dröja på sig och fick effekt sent under andra halvlek.  Robinson hade i vanlig ordning ett halvt lag på skadelistan. Det normala är att ett lag i Allsvenskan i snitt under en säsong ständigt har två ordinarie spelare skadade i truppen. Möjligen är snittet i England något högre, men känslan är att Charlton snittar sex denna säsong. Det håller inte. 

Främst visar sig bristen på anfallsalternativ. Magennis är inte tillräckligt farlig framåt och alla är nog överens om att Robinson borde värva eller långa en striker. Nu visar ju klubbens osäkra ägarförhållande i framtiden att man är bakbunden vad gäller belsut av den typen, så vi står med det vi har och Charlton är ett lättläst lag. 

I denna match fick Konsa och Sarr ta på sig ytterbacksrollen och var försiktiga som de mittbackar de är. Bauer/Pearce var mittlåset med den senare som kapten för dagen men också den som i slutändan skapade Fleetwoods enda farlighet mot slutet genom att drälla med bollen.

Men på det stora hela var det Charlton som stod för anfallsviljan. Fleetwood känner av sin tabellposition och man är rädd om alla poäng nu och de fick som sagt också hjälp av ett uddlöst Charlton med 17 skott varav två(!) på mål. Idén var att ösa in bollar från kanterna och det gjordes också men riktiningen var allt annat än precis. Eller också var medspelare inte på den position där de förväntats att vara. Det blir ju naturligt så när laget ständigt stuvas om. 

Den desperate Robinson försökte även i denna match med tre byten i stort sett samtidigt halvtimmen kvar. Men det ändrade föga, även om inbytte Ajose förgäves lyckades näta efter att ha fått bollen i offisideposition. Fleetwood inte helt ofarliga men med en tveksamhet på bortaplan man inte sett tidigare under säsongen och 0-0 speglar båda lagen rätt bra.  

Inte mycket att annat att säga än att Charlton inte är ett lag för Championship just nu och att man troligen, även om det inte är helt kört att nå kval, får ta ny sats nästa säsong, med nya ägare, i League One. Division tre. Suck. 

Laguppställning Hemmalag

Amos

Konsa
Bauer
Pearce
Sarr


Aribo
Forster-Caskey

Marshall (66)
Reeves (60**)
Fosu

Magennis (60*)
                                 
Maynard-Brewer
Zyro (60*)
Ajose (60**)
Kaikai (66)
Lennan
Dijksteel
Jackson

Laguppställning Bortalag

Cairns

Coyle
Eastham
Bolger
Jones

Sowerby
Dempsey
Diagouraga
Hunter

Madden (87)
Burns (75)
                                                                 
Neal
McAleny (75)
Hiwula-Mayifuila (87)
Pond
Grant
Neal
Glendon
Maguire

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-03-19