Matchrapport Charlton - Bristol Rovers

League One: The Valley, Lör 5 Aug kl 16:00
Resultat:
1 - 0  (1 - 0)
Domare: Chris Sarginson
Publik: 12 968

 

Målgörare
38, Bauer

Säsongen började efter en del debacle på bästa sätt med seger. I och med att Novak blev utvisad i matchens inledning så blev kanske inte matchbilden riktigt rättvisande men laget visade på bra moral och kämpaglöd i betydligt högre utsträckning än vad vi generellt kunde notera förra säsongen. Så med tanke på att laget inte riktigt är samspelt så gav gårdagens spel mersmak, det såg lovande ut!

Robinson blev tvungen att stuva om i startelvan då Magennis skadade sig på uppvärmningen vilket ledde till en 4-2-3-1 uppställning med Novak ensam på topp. Novak var en av spelarna förra säsongen som inte riktigt övertygade och han förstärkte inte sina aktier genom att redan i 6 minuten bli utvisad efter en onödig dubbelfotstackling. Matchen hade inte riktigt kommit igång men Charltonspelarna tog utvisningen på bästa sätt och lät den fungera som tändvätska.

Fosu och Dailva visade båda att de vill bli ordinarie i startelvan ovh Holmes fortsatte denna säsong på samma positiva sätt som han avslutade den förra. Kashi fungearde bra som ersättare till Jackson i maskinrummet. Mittfältet ser alltså riktigt lovande ut! Om nyförvärvet Reeves lever upp till förväntningarna samt att Magennis kommer tillbaka har vi förhoppningsvis den udd som vi saknade allt för många gånger förra säsongen. Watt kom in i mittena av andra halvlek men övertygade inte, hans ojämnhet i prestation mellan matcherna är en stor belastning för ett lag som är beroende av att utnyttja sina målchanser. Tråkigt för när han är bra är han riktigt bra, påminner lite om Kevin Lisbie en gång i tiden vad gäller ojämnheten.

Laget kämpade på och med dryga halvtimmen spelad satte Bauer pannan till på en frispark och öppnade målprotokollet för matchen och säsongen vilket skulle visa sig bli det enda målet i matchen. Målvakten Smith tippade bollen i stolpe och ut och det såg ut som om han hade räddat. Huruvida det var mål eller inte är jag

inte övertygad om och om mitt favoritlag hade varit Bristol Rovers hade jag varit mycket förgrymmad. Domarna var dock säkra på sin sak och ansåg att bollen var över linjen när målvakten räddade, döm själva(klicka på bilden). Men udda får väl var jämnt, vi har haft våra beskärda del av domslut emot oss genom åren. Det hände inte så mycket mer i första halvlek. Nästa gång det tände till var i halvtid när en supporter kammade hem £10 500 genom att träffa ribban från straffområdeslinjen, kul!!!

Bristol Rovers tog nya tag i andra halvlek och hade ett par chanser som kunde ha resulterat i mål om inte vår nya målvakt Amos eller utespelarna inte hade varit på tårna. Men Charlton stod verkligen upp som ett lag vilket kanske är den delen de främst skall ta med sig från den här matchen. Allt efter matchen led arberade sig Charlton tillbaka in i matchen och med litet tur kunde de ha avgjort matchen vilket hade underlättat för nerverna i den 5 minuter långa förlängningen. De höll dock tätt och en nödvändig seger mot ett förväntat bottenlag kunde säkras och skapade ett bra avstamp inför augusti månads täta matchande. Ett kortare sammandrag från matchen hittar ni här.

Magennis skall enligt flera rapporter bara vara lättare skadad och kommer förmodligen vara med mot Plymouth redan nästa lördag. Dessförinnan är det bortamatch mot Exeter City i den mindre glamorösa Karabao Cup (EFL-Ligacupen). Lottningen till cupen ägde rum i Thailand där Karabao kommer ifrån och var ett kapitel för sig. Charlton lottades att spela två matchen samtidigt i öppningsomgången :) 

Laguppställning Charlton

Amos

Solly
Bauer
Pearce
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey

Fosu (84)
Holmes (94)
Clarke (70)

Novak

                                 
Phillips
Ahearne-Grant (84)
Crofts (94)
Konsa
Reeves
Sarr
Watt (70)

Laguppställning Bristol Rovers

Smith

Brown
Lockyer
Sercombe 
O Clarke (65*)

Harrison (65**)
Bodin
Lines
J Clarke (15)
Broadbent

Sinclair
                                                                 
Slocombe
Bola
Broom (65*)
Burn
Gaffney (65**)
Nicholls (15)
Partington

 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-08-06, 12:48