League One: The Valley, Lör 28 april kl 16:00
Domare: R Jones
Publik: 17 310

19, Pearce

Charlton tog en blytung hemmaseger mot Blackburn. Ett steg närmare kval till The Championship.

Lee Bowyer var nöjd efter segern mot Portsmouth, så nöjd att hans enda byte blev att sätta in Mark Marshall för den skadade Tariqe Fosu. Återigen en stabil 4-4-2-uppställning och full fokus på att fixa tre poäng i Johnnie Jacksons sista ordinarie hemmamatch som Charltonspelare, även om den herren fick sitta kvar på bänken. Med 8 år i klubben är han en av få som blivit långvariga de senaste åren och han är mycket omtyckt.

Bortalaget var redan klara för uppflyttning, så deras fans var på gott humör. Laget verkade inte lika motiverat som Charlton i de inledande manövrerna, vilket gav hemmagänget ett övertag. Man radade upp lägen och frisparkar, och på en av de fasta situationerna letade sig bollen ut till Ahmed Kashi, som drog på ett lågt och hårt skott. Bollen snuddade vid Jason Pearces rumpa och letade sig förbi en chanslös bortamålvakt. 1-0 till Charlton efter mindre än 20 minuter!

Efter detta artade det sig till mer av ställningskrig, något som dock inte fortsatte in i andra halvlek. Direkt efter pausvilan satte bortalaget fart och pressade på hårt. Charlton fick lite respit, men då satte Blackburn in tre fräscha spelare som ökade trycket igen. Bowyer i sin tur gjorde defensiva byten och Ben Amos storspelade i målet. Blackburn kom inte närmare än en nick i ribban, trots sju minuters övertid, och Charlton fick behålla tre blytunga poäng i sydöstra London.