Matchrapport Charlton - AFC Wimbledon

League One: The Valley, Lör 28 okt kl 16:00
Resultat:
 1 - 0  (0 - 0)
Domare: B Toner
Publik: 12 575


 

Målgörare
78, Holmes

Charlton tog en nödvändig seger hemma mot AFC Wimbledon. Charlton har fortsatt svårt att utnyttja sina kvaliteter på hemmaplan och gårdagens seger får räknas in i de vinster som måste tas för att vara med i kampen om uppflyttning. Seger är det som räknas och nu 

Robinson gjorde en förändring i startelvan när den mer offensive Dasilva fick komma in på vänsterbacksplatsen istället för Sarr. Matchbilden kom att utvecklas till stor del som föregående hemmamatch mot Doncaster. Spelet var chansfattigt och mest inriktat på försvar med kontraattacker som största ingrediens till offensivt spel. Därför bjöd första halvlek i stort sett inte på en enda målchans, publiken fick nöja sig med några bollar som seglade utanför målramen. Det mest nervkittlande halvleken bjöd på var en filmning från Fosus sida för att försöka tillskansa sig en straff men domare Toner rörde inte en min när han lät spelet fortgå. För Charltons del skall de kanske vara nöjda med att det inte blev gult kort för en av våra formmässigt bästa spelare.

Efter te och apelsiner kom Charlton stärkta ut till andra halvlek och tog bättre tag i spelet. Det blev mer organiserat vilket skapade ett spelövertag. Det dröjde dock drygt tjugo minuter innan det blev lite farligt då Fosu drog till på volley efter ett inlägg från Dasilva. Dessvärre stod en Wimbledonförsvarare "i vägen" och målet fick vänta på sig. Istället hettade det till framför Amos några minuter senare när Forster-Caskey rensade en frispark med huvudet, Wimbledons bästa målchans hittills. 

Charlton fortsatte att försöka trilla boll och med tolv minuter kvar av ordinarie tid sprintade Holmes iväg på sitt karaktäristiska sätt, han är imponerande snabb med boll. Precis på straffområdeslinjen blev han fälld av den förre Charltonspelaren Barry Fuller (se där Johan, nu steg din tröja i värde ytterligare) och hemmapubliken skrek i en stämma efter straff. Rättsskiparen Toner deklarerade till supportrarnas stora missnöje att fällningen ägt rum tre millimeter utanför straffområdet och dömde frispark och gult kort. Då flera tidigare frisparkar skickats i de allra flesta riktningar förutom på mål var majoriteten av publiken inställda på den där klassiska tillfälligt avbrottbilden från Tipsextras barndom. Ni som var med minns den säkert, en boll som träffa en satelit.

Holmes tog själv hand om frisparken och placerade den dock med hög precision utanför målvakten Longs räckvidd i bortre krysset och The Valley exploderade. Firandet visade nästan inga gränser när hemmasupportrarna hoppade och skrek som om ligasegern var säkrad. Eftersom vi känner vårt lag ganska väl så var den kvarvarande tiden långt ifrån en promenad i parken och Wimbledon bjöds in att, likt föregående match i våras, kvittera i slutminutrarna. Det var Fuller som försökte revanschera sig genom att bra inlägg som Solly missbedömde och hans nick träffade den egna ribban, man kunde höra en knappål falla.

Det var långt ifrån en välförtjänt seger men målet höll hög kvalitet och subjektiv som jag är klagar jag inte, men det känns inte helt stabilt fjärdeplatsen till trots. Schrewsbury förlorade oväntat borta mot Peterborough, vilka vi har en uppskjuten match mot på bortaplan, samt att Wigan fick oavgjort hemma mot Blackburn. Charlton delar poäng med tredjeplacerad Bradford som vann borta mot Portsmouth. Nu väntar ett två veckor långt uppehåll i ligaspelet innan bortamöte mot ligaledarna Shrewsbury står på menyn, såvida matchen inte skjuts upp till följd av VM-kval. Annars blir det intensivt matchande resten av november med fem matcher på sjutton dagar. Dessförinnan väntar två matchen i den avslagna EFl Trophy samt en betydligt mer intressant match, första omgången i FA-cupen hemma mot amatörlaget Truro från Cornwall.

Laguppställning Charlton

Amos

Solly
Bauer
Konsa
Dasilva (86*)

Kashi
Forster-Caskey
Fosu (86**)
Clarke 
Holmes

Magennis
                                 
Phillips
Aribo
Dodoo
Jackson
Marshall (70)
Reeves
(86**)
Sarr (86*)

Laguppställning AFC Wimbledom

Long

Fuller
Oshilaja
Charles
Francomb

Kaja
Soares
Trotter
Abdou (81)
Barcham (70)

Taylor
                                                                 
McDonell

Egan
Hartigan
Kennedy (70)
McDonald (81)
Robinson
Sibick

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2017-10-29, 09:26.