League One: Memorial Stadium, lör 7 april kl 16:00
Domare: A. Davies
Publik: 9 336

21, Bennett 45, Reeves

Charlton fick med sig en poäng hem från Bristol. De tre poängen var heller inte långt bort.

Lee Bowyer och hans mannar kom till Bristol efter en fin liten svit med segrar och hoppades kunna fortsätta på samma spår. Det gick inte riktigt vägen mot ett Rovers som också haft en uppåtgående trend på sistone, och de två lagen fick till sist dela på poängen. Bowyer hade gjort tre ändringar i sin startelva sedan senast. Page och Dijksteel ersatte Dasilva och Konsa på de respektive ytterbackspositionerna medan Kaikai kom in i anfallet i stället för den skadade Fosu.

Charlton började piggt, med chanser från bland andra den nyss nämnde Kaikai. Hemmalaget låg dock konstant och lurade på kontringar och fick till slut utdelning efter 21 minuter, när Pearce misslyckades med en hemåtnick. Rovers anfallare Kyle Bennett dök på bollen och placerade den förbi Amos i Charltonmålet.

Bortalaget öste oförtrutet på för en kontring, men trots en hel drös hörnor ville bollen inte leta sig in. Nicky Ajose hade ett riktigt bra skott som såg ut att gå mot krysset, men Slocombe i hemmamålet stod för en klassräddning. Till sist kunde hemmalaget dock inte stå emot Charltons tryck. Ben Reeves fick tid att lägga upp bollen för skott, och med hjälp av en liten styrning letade sig bollen in vid bortre stolproten. 1-1 för Charlton, precis före halvtidsvilan.

Detta bådade så klart gott för andra halvlek, som mycket riktigt också kom att handla mycket om Charlton. Hemmalaget hade något farligt läge på en långboll, men då var Amos exakt där han skulle. Bortalaget öste på och försökte verkligen få till ett ledningsmål. Närmast kom Londonlaget i 84:e minuten på en hörna, då både Aribo och Pearce hade skott som blockerades på mållinjen.

Dessvärre ville det sig inte och våra Addicks fick nöja sig med delad poängskörd. Lagen bakom i kampen om play-off gjorde dock inte bättre ifrån sig, varför vi fortfarande ligger på en sjätteplats i tabellen. Med sex matcher kvar finns alltså verkligen allt att spela för, och det är bara att hoppas att klubbens ofta så instabila situation inte färgar av sig på spelet.