Matchrapport Bradford - Charlton

League One: The N C Stadium at Valley Parade , lördag 21 okt kl 16:00
Resultat:
 0 - 1  (0 - 0)
Domare: D Bond
Publik: 20 066

 

Målgörare
                            74, Forster-Caskey

Mötet med Charlton blev till ett oväder för den segervana hemmapubliken i Bradford. En storspelande Amos gjorde avgörande räddningar i slutminuterna när Charlton slog vakt om sitt ledningsmål en kvart före slutsignalen. 

Det är märkligt att läsa om storspel och sevärda matcher med strålande insatser av Charlton två gånger om bara dagar efter att vi sett samma lag komma ut med en loj inställning och med nöd och näppe besegra Doncaster på hemmaplan. Men så länge man tar poängen går det inte att säga så mycket. Flitigt matchande under dessa veckor kan göra att man med automatik går på sparlåga emellanåt. Nu har vi nått upp till kvalplatserna där vi enligt alla experter bör vara och då är det upp till bevis framöver. 

Matchen mot Bradford var oviss på förhand. Bradford har ett bra lag är svårslagna och uppbackade av över tjugo tusen hemmafans låg oddsen till deras fördel. Men Charlton kom denna eftermiddag ut med rätt inställning och med i stort samma lag som spelade 1-1 mot Oxford i veckan. Sarr som vänsterback på bekostnad av DaSilva och Konsa in bredvid Bauer i mittlåset. Det var också självklart att Clarke skulle spela mot sina tidigare lagkamrater i Bradford. Reeves fick ta plats på bänken. 

Charlton var nära att ta ledningen redan i första attacken där Bradfords målvakt gjorde en grym räddning på Holmes prickskytte mot krysset. En viktig markering för ett hemmalag som visade tydlig respekt för motståndet. Efterhand jobbade man sig in i matchen som stod och vägde. Båda lagen hade möjligheter. Clarke hade den bästa efter knappa halvtimmen då han höll på att tysta sin tidigare hemmapublik men skottet passerade strax utanför det öppna målet. 

Innan halvtidsvilan presenterade sig Charltons målvakt. Amos räddning på Bradfords anfallare Wykes nick var svettig, med endast en föraning av vad som komma skulle. I detta läge: Wyke 0 - Amos 1. Det hade börjat regna i Bradford. 

Andra halvlek började med högt tempo i en tilltagande regnstorm. Flera avslut av båda lagen kunde resulterat men det mållösa resultatet stod sig till kvarten kvar då Charlton tog ledningen, och det var formstarke Fosu som fick läget efter ett inlägg av Solly från långt ner till höger på Bradfords planhalva mot bortre stolpen. Fosu mötte direkt men hans halvträff lurade delvis målvakten och bollen kunde forceras in av Forster-Caskey. 

Efter detta följde en heroisk försvarsinsats av vårt lag. Och Wyke fick sitt andra helt öppna läge bara fem minuter från slutet. Alla som såg läget förstod att kvitteringen skulle komma. Det gjorde den inte. För där var Amos igen med en strålande parad. Wyke kunde inte tro sina ögon. Wyke 0 - Amos 2. Men. Räddningen som Amos gjorde på returen!! Tränare Robinson sa att det var den svettigaste han någonsin sett en målvakt göra.

En bra laginsats gör en målvakt bättre och så var det denna eftermiddag. Charlton visade kvaliteter som plötslitgt och återigen ger hopp om en spännande vår i tabellens toppskikt. Ingen skugga över Bradford dock. Finns det hedersamma förluster så var detta en sådan. Appropå heder så bör det nämnas att Bradford i matchprogram hedrade den polis, tillika supporter till Charlton som föll offer för terrorattentatet i London tidigare under året. 

Nu följer en spelledig vecka till nästa lördag då ett oberäkneligt Wimbledon kommer på besök till The Valley. Men redan nu ser jag fram emot matchen mot obesegrade serieledaren Shrewsbury 11/11. November blir för övrigt en hel månad med dubbla matcher i veckorna. Charltons trupp och Robinsons känsla sätts på prov. 

Laguppställning Hemmalag

Doyle

Hendrie
Kilgallon
Knight-Percival
Field (71)

Reeves
Dieng (81)

Gillead
Law
Patrick (87) 

Wyke

                                 
Raeder
Hanson (71)
Robinson (81)
McCartan (87)
Thompson 
Jones
Devine

Laguppställning Bortalag

Amos

Solly
Bauer
Konsa
Sarr

Kashi
Forster-Caskey

Fosu (86)
Holmes (93)
Clarke (87)

Magennis
----------------------------                               
Phillips
Dasilva (86)
Reeves (87)
Jackson (93)
Ahearne-Grant
Aribo
Dodoo

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-10-22