League One: Bloomfield Road, tisdag 14 mars kl 20:45
1 - 0  (0 - 0)
Domare: T Kettle
Publik: 3 216

91, Ryan
Drömmen om en snabb återhämtning efter lördagens förlust gick i kras. Det blev en neslig hemresa från Blackpool efter en undermålig insats.

Charlton åkte till Blackpool med förhoppningen om att kunna vända sin dåliga trend uppåt igen efter den stora förlusten mot Peterborough i helgen. Drygt 3 000 tappra själar hade tagit sig till Bloomfield Road och fick se hemmalaget säkra tre poäng efter en hackig match.

Matchen började trevande och kom inte riktigt igång förrän efter cirka en halvtimme. Vid det laget hade hemmalagets Nathan Delfouneso blivit utbytt efter att ha skallat ihop med Lewis Page, något som ledde till 12 minuters övertid i första halvlek. Även Charltons Page fick utgå och Naby Sarr kom in. Blackpool hade mycket av bollen, men det var Charlton som hade de få chanserna, med en nick från Michal Zyro och ett skott strax över ribban från Jake Forster-Caskey.

I andra halvlek drev laget vid havet på och hade ett flertal farliga chanser. Charlton hade inte mycket motstånd att erbjuda. Hörnstatistiken talar ett tydligt språk: 16 - 1 för Blackpool. Till sist orkade inte Charlton hålla emot längre och ledningsmålet var ett faktum i 91:a minuten. Därefter var det bara för hemmalaget att defilera och Charlton kunde påbörja den långa hemresan med svansen mellan benen.