League One: Cherry Red Records Stadium, tis 10 april kl 20:45
1 - 0  (1 - 0)
Domare: C Hicks
Publik: 4 457

45, Taylor

Bowyereffekten tog slut i en snöplig förlust mot Wimbledon. Kommer Charlton att vara på kvalplats efter de fem kvarvarande matcherna?

Laget gjorde den korta resan till Kingston i sydvästra London för att på Kingsmeadow (Cherry Red Records Stadium) ta sig an AFC Wimbledon. I det laget kunde vi återfinna två gamla Charltonspelare, nämligen kaptenen Barry Fuller och anfallaren Joe Pigott.

Bowyer valde att bänka Nicky Ajose och Anfernee Dijksteel, vilket gav utrymme för Stephy Mavididi och Ezri Konsa i startelvan. I övrigt var laget samma som i lördagsmatchen mot Bristol Rovers.

Matchens första stod hemmalaget för, och det krävdes en bra defensiv insats av både Ben Amos i målet och av en hårt hemjobbande Konsa för att freda Charltons bur den gången. Första halvlek hade strödda chanser åt båda hållen, med bland annat Charltonbekantingen Joe Pigott som avslutare flera gånger för Wimbledon.

Mot slutet av första halvlek hade bortalaget ett gyllene läge att ta ledningen på en hörna, men Mavididi lyckades inte peta in bollen från nära håll. I stället fick Wimbledon strax därpå chansen att ta ledningen när Patrick Bauer halkade, vilket hemmalagets Taylor drog nytta av. 1-0 var ett faktum precis före halvtidsvilan.

Andra halvlek började relativt jämnt och andefattigt, så efter tio minuter försökte Bowyer få lite liv i sina mannar genom att byta in Josh Magennis i stället för Mavididi. Nordirländaren hade ett försök på mål, men en av Wimbledons backar stod i vägen. I 70:e minuten byttes Ben Reeves ut och Mark Marshall kom in i stället.

Nu tryckte Charlton på mer och mer för en kvittering, bland annat med en nick i stolpen från Pearce efter en hörna från Forster-Caskey. I 80:e minuten gjorde Lee Bowyer sitt sista byte när Ajose kom in i stället för Kaikai, men trots sex övertidsminuter ville det sig inte för våra Addicks den här gången.

Chansen att rycka ifrån lagen som jagar precis bakom försummades alltså, och nu blir det en tuff månad innan kvalplatsen är säkrad. Det blir flera så kallade sexpoängsmöten, och dessutom en sista match mot ett lag som desperat kämpar för att behålla sin plats i ligan. Återstår alltså att se huruvida Charlton har sin kvalplats när serien slutar eller ej.