Inför matchen Charlton - Rotherham

League One: The Valley , Mån 2/4 kl 16:00

Under årets påskhelg har vi fått se Charlton återuppstå från de döda. Kommer laget att frälsa oss alla med en tredje vinst på raken och få oss att tro på mirakel? En nåd att stilla bedja om. 

Spelarna i Charlton har i en form av Bowyereffekt sett möjligheten att nå playoffplats trots att det sett mörkt ut bara för någon vecka sedan. Fyra mål på Northampton på bortaplan är trots att motståndet inte höll seriens högsta klass imponerande och utmaningen att nå kvalplats verkar inspirera det under vintern stukade laget.

I takt med att solen skiner allt högre upp på himlen värmer det att allt fler spelare blir tillgängliga igen efter skador och påföljande rehabträning. Vänsterbacken Dasilva är tillbaka och Kaikai, Malvididi och Magennis fick speltid senast. Magennis vill vi gärna se komma i form och visa oss supportrar lite klass igen. Målet senast bör ha gjort honom gott och han kan vara en startspelare på topp idag. 

Rotherham huserar på tabellens fjärde plats och radade upp sju raka vinster under januari och februari, men laget har därefter tappat lite fart under mars och har inte lyckats vinna någon av de två senaste matcherna mot Southend och Peterborough. Men även om formen hos Rotherham känns lite dalande får vi inte glömma att det är en annan kalliber på motståndet idag än det vi fick möta i Northampton.

Så det vill till att Charlton kommer väl förberedda både mentalt och taktiskt (4-4-2 igen?) när de inför en i allt högre grad återvändande skara till The Valley jagar ytterligare tre poäng och på allvar utmanar i kampen om en plats topp sex. S k u l l e Charlton nå kval och vinna där är i alla fall jag böjd att höja Bowyer till skyarna och skänka honom både riket, makten och härligheten i all evighet. Amen.    

Trolig laguppställning

Amos

Djiksteel
Bauer
Pearce
Page

Reeves
Forster-Caskey
Aribo
Fosu


Magennis
Ajose

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-04-02