Inför matchen Charlton - Peterborough

League One: The Valley, 28/11 kl 20:45

Den nio långa förlustfria sviten bröts i lördags när Charltons insats trillade ned på fel sida från den knivsegg de balanserat på en längre tid. Dessvärre inträffade den i sexpoängsmatch vilket direkt gav utslag i en rutsch ned till sjätte plats. Rätt inställning i morgondagens uppskjutna match mot Peterborough kan ge en liten rekyl uppåt igen.

Robinson var näst intill mållös efter förlusten mot Scunthorpe, han kunde nästan inte tro att det var sant. Men det räcker att inte spela bra i 60 minuter det gäller att hänga i hela matchen. Som jag noterade på vår FB-sida så var det inget fel i prestationerna från Scunthorpe när de gjorde sina mål men det galler till mur som ställdes upp vid det första målet och den alltför avvaktande markeringen vid det andra målet visar på att försvaret inte var på tårna vid några minuter i andra halvlek. Nu gäller det att bryta ihop och komma igen när den uppskjutna matchen hemma mot Peterborough spelas imorgon kväll.

Jag tror att Robinson satsar allt på den här matchen i ligan när de nästföljande två matcherna avser FA-cupen och EFL-trophy, ligan måste ha högsta prioritet. Därför tror jag på oförändrad startelva trots att Solly normalt brukar vilas i varannan match när det är täta matcher men nu är det inte en vanlig förutsättning, det gäller att snabbt återhämta det som tappades i lördags.

Peterboroughs form är varierande och lördagens förlust borta mot Rochdale visar att det är ett lag av något lägre kvalitet än Scunthorpe. De är naturligtvis lika revanchsugna som Charlton men favör av hemmaplan skall vara tillräckligt för att Charlton skall kunna fixa en ny trepoängare. Forster-Caskey har på sistone varit en viktig framspelare så om han kan fortsätta visa samma form på den fronten och någon av Marshall, Holmes eller Magennis kan visa på återvunnen målkänsla så skall vi kunna ro det här i hamn. Efter den senaste förlusten och tidigare uddamålssegrar tror jag på en liten målkavalkad med betoning på liten, 2-0 till Charlton.

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Konsa
Bauer
Sarr

Forster-Caskey
Kashi

Marshall 
Holmes
Dasilva

Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-11-27, 22:40.