Inför matchen Charlton - Oxford

EFL Troophy: The Valley, 9/1 kl 20:45

Imorgon fortsätter Charlton cupäventyret i den enda cupen de är kvar i. Den är så känd och populär att det inte står ett enda ord om morgondagens match, inte ens på klubbens egna hemsida. Med tanke på hur prekärt skadeläget är i laget har jag svårt att tro att Robinson satsar för fullt i denna matchen.

Det är ingen överdrift och påstå att detta är en betydelselös match i en cup som nästan ingen bryr sig om. För att dra litet mer intresse till cupen har man kryddat men några U21-lag från Premier League. I vinstmatchen senast mot Swanseas U21-lag utmärkte sig en Charltonspelare positivt och blev senare utsedd till omgångens bäste spelare. Gissar att ni alla väl känner till Reeco Hackett-Fairchild.

Robinson är frustrerad över att det inte händer något på transfermarknaden, utebliven information om ett eventuellt övertagande men mest frustrerad är han över skadeläget i laget där mer eller mindre en hel 18-mannatrupp står på skadelistan. Därför talar det mesta för att han i så stor utsträckning som möjligt kommer sätta en trupp på planen som till stora delar består av spelare som normalt mest får nöta bänk. Det gick ju bra i förra matchen med tanke på Hacket-Fairchilds utnämning så jag tror han fortsätter på den inslagna vägen.

Hur matchen slutar känns en mer osäkert att sia om än en ligamatch och till stor del beror det ju även på vilket lag Oxford mönstrar. Oxford ligger bara några poäng efter Charlton i ligan men blandar sina insatser snäppet värre än Charlton. Strax innan jul lyckades de förlora hemma mot Wigan med 7-0, därefter har det blivit två vinster, en oavgjord och en förlust. Så totalt har de en något bättre formkurva än Charlton. Hur det går i morgondagens match återstår att se men det känns som om det kan sluta precis hur som helst. 

Trolig laguppställning

Phillips

Dijksteel
Sarr
Lennon
Konsa

Reeves
Aribo
Jackson
Marshall


Ahearne-Grant
Hackett-Fairchild

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-01-08, 22:47.