Inför matchen Charlton - AFC Wimbledon

League One: The Valley , 28/10 kl 16:00

Efter sex matcher i rad utan förlust gäller det att krydda med ett antal vinster när de närmaste matcherna konsekvent spelas på hemmaplan. Även om det blivit en rad vinster på The Valley så har spelet oftast varit bättre på bortaplan, dags för en stabil hemmavinst!

När vi satt på The Valley och tittade på vinsten mot Doncaster var det en nagelbitare. Spelet var långt ifrån stabilt och Dasilva misslyckades gång på gång med sin patentfint och förlorade bollen som siste man på vänsterkanten vilket fick hjärtat att hoppa upp i halsgropen mer än en gång. Att det enda målet gjordes i nionde minuten förbättrade inte hjärtfrekvensen. Att mer eller mindre alla mål de senaste fem matcherna har gjorts av Fosu är å ena sidan glädjande eftersom ingen annan har varit kapabel att ta tillvara på chanserna men är å andra sidan högst oroande om han blir skadad eller på annat sätt tvingas avstå från spel. Det är dags för Magennis och Holmes i första hand att visa på mer killerinstinkt.

AFC Wimbledon ligger för närvarande på 20 plats och inkasserde nyligen en förlust borta mot Plymouth, vilket bara ett lag ytterligare lyckats med den här säsongen,Charlton. Med tre poäng till godo till nedflyttningsplats befinner de sig i samma obekväma situation som vi själva gjorde större delen av förra säsongen. Skadade djur uppför sig alltid oberäkneligt och kan slå till när man minst anar det. Detta i kombination med Charltons oförmåga att föra matcher mot sämre motstånd (känner en viss likhet här med svenska landslaget) kan ju skapa en viss oro i alla led, från spelare till supportrar.

Det har pågått en nonsensdebatt huruvida matchen skall klassas som ett derby eller inte och de mest hängivna anser att det inte är ett derby eftersom det inte finns någon uttalad antagonism mellan lagen. Nåväl, det är en match mellan två lag från södra London så jag kalla det ett derby. Det mest antagonistiska vi kommer höra imorgon hänger förmodligen mest ihop med att vår manager tidigare lett MK Dons vilket är satans avkomma enligt alla Wimbledons supportrar.

Vi kan förmodligen se framför oss en liknande match imorgon som när vi såg matchen mot Doncaster även om jag innerligt hoppas att Charlton visar större självförtroende och avgör matchen på de kvalitetsskillnader som finns mellan lagen. Med tanke på Robinsons normala beteende så kommer laguppställningen imorgon se exakt likadan ut som den som vann borta mot Bradford. Jag tror Charlton vinner med 2-1 där reduceringen kommer i slutet av matchen men som inte innebär poängtapp som var fallet i förra mötet på bortaplan där Charlton släppte in kvittering på stopptid.

En spelare att besgra imorgon är backen Barry Fuller sprungen ur Charltons ungdomsakademi och den första spelaren vi sponsrade säsongen 2004/05. En spelare som Johan Dykhoff har koll på då han kanske är den enda i världen som har en Charltontröja signerad av Barry Fuller!

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Bauer
Konsa
Sarr

Kashi
Forster-Caskey
Fosu
Holmes
Clarke 

Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-10-27, 20:11.