Inför matchen Bury - Charlton

League One: Gigg Lane, Lör 13 Jan kl 16:00

Efter uttåget i den mindre eminenta EFL Trophy Cup i tisdags pockar verkligheten på dörren när Charlton spelar borta mot jumbon Bury. Kort sagt, allt annat än vinst är en katastrof.

Det svänger inte så mycket om Charlton just nu:

  • Skadeläget är enligt de uppgifter som går att hitta oförändrat, möjligtvis med tillägg om att Ahearne-Grant har sällat sig till den skaran i samband med matchen mot Oxford i tisdags.
  • Antalet kontrakterade spelare under transferfönstret = 0. Mavididi har kommit in på lån och Phillips (vår reservkeeper) har skrivit på ett nytt kontrakt.
  • Inga nyheter om övertagande.
  • Formen är allt annat än bra men det blev ändock vinst senast hemma mot Oldham i ligan.
Robinson kliar sig säkert en del under hakan och i huvudet över hur han skall hantera situationen. Möjligheten till variationer i startelvan är minimala och det mesta talar för att det blir samma startelva som hemma mot Oldham förra lördagen. Det som stärker den tesen är att den U23-trupp som spelade i förrgår bara hade en spelare med från tisdagsmatchen var den orutinerade forwarden Mascoll som satt på bänken. De spelare som normalt tillhör U23-laget i A-laget blir således kvar och det finns inget nytt blod att hämta.

Charlton har som sagt en seger senast och dessförinnan två förluster och två oavgjorda i de fem senaste omgångarna. Inte så mycket att skriva hem om alltså. För jumbon Bury är det etter värre, fem förluster! Vad värre är för dem, men förhoppningsvis bra för Charlton, är att de bara vid ett av dessa fem tillfällen lyckas hålla nere förlustsifrrorna till ett mål. Övriga förluster är 2-0 en gång 3-0 tre gånger. Formen är så illa att man är tvungen att gå tillbaka till 25 november då de tog sin sista poäng i 0-0 matchen borta mot Norhampton. Några dagar innan, tisdagen den 21 november, tog de en imponerande 1-0 seger hemma mot Shrewsbury, men det kanske är mer undantaget som bekräftar regeln. 

Båda lagen har kraftig press på sig att vinna dock för olika ändamål. För Charltons del kan en vinst innebära att de åter klättrar upp till kvalplats beroende på hur det går för Portsmouth och Rotherham medan det för Burys del handlar om att börja komma ikapp de elva poängen som skiljer dem från nytt kontrakt. I sammanhanget känns det till Charltons fördel att det är bortaplan då hemmapubliken lär sätta press på de egna spelarna om de inte levererar. 

Det är därför inte bara med hjärtat som motivering jag tippar att det blir en andra vinst på en vecka för Charltons del och att det mesta talar för att vinsten blir med minst två mål, vilket inte tillhör vardagen för Charlton. Det som talar emot en större seger är att Magennis förmodligen åter spelar ensam på topp och han har ju inte hittat målet på evigheters evigheter. Hoppas att Aribo åter kan träda in då även Holmes, som det kraftigt florerar rykten kring om att han är på väg bort i januari, inte heller visat så mycket målfort på sistone.

Trolig laguppställning

Amos

Konsa
Bauer
Lennon
Dasilva

Kashi
Aribo

Marshall
Holmes
Mavididi 

Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-01-12, 17:02.