Inför matchen Bradford - Charlton

League One: The N C Stadium at Valley Parade , lördag 21 okt kl 16:00

En möte mellan två topplag i form väntar idag. Bradford för näravarande på tredje plats tar emot vårt Charlton på femte. 

Efter att ha sett Charlton live i lördags så är jag inte trygg i förhoppningen om spel i Championship nästa år. Det var inte den kraftfulla insats man förväntar sig av ett topplag på hemmaplan mot en nykomling. 1-0 är en skör vinst och även om Charlton ägde spelet så borde man kunna punkterat matchen tidigt. Det är som om det infinner sig en bekvämlighet i laget. Man gör det man måste för det mesta men inte mer. 

Tur då att vi har åtminstonne en spelare med målform. Fosu har nu gjort ALLA fem mål Charlton mäktat med de senaste tre matcherna, och gjorde även mål i matchen innan dess där han delade med sig av målskörden till Holmes i slutminuterna. Så att Fosu är viktig just nu är en underdrift. Nämde Holmes drog däremot på sig en smärre smäll mot huvudet mot Oxford i veckan och hans medverkan mot Bradford är tveksam, men det vore bra om någon av anfallarna fick komma med i målprotokollet igen. 

Bradford har kvalat till Championship de senaste tre åren. Senast i en avgörande match mot Millwall på Wembley i våras och hemmalaget har även i år börjat starkt och på ett mycket snarlikt sätt som Charlton med det mest positiva spelet på bortaplan. Båda lagen spelade 1-1 i veckan i sevärda matcher där Bradford åkte på en jobspost när deras kapten drog på sig sitt femte gula och är avstängd nu. Allas vår Chicksen är också ute ur bilden men vi får se upp med busen Taylor som fått blodad tand med målet i veckan. 

Det är en oerhört oviss match mellan två lag som mött varandra flitigt de senaste åren. Bradford har ett övertag i den statistiken och hemmaplan nu, där de visat sig oerhört starka. Det blir intressant att se hur Charlton kan stå upp mot dem. Ett oavgjort resultat är godkänt så som det sett ut under hösten hittills. Men de märkligt varierande insatserna gör mig orolig. Visa vilja och kriga nu Charlton! 

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Bauer
Sarr
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey

Fosu
Holmes
Clarke 

Magennis

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-10-21